Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det skulle behövas ett badhus till

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Kommentar på artikeln "Akut brist på simplatser", VLT den 12 oktober.

Verksamhetschef Erik Johansson önskar, enligt artikeln, "att fler föräldrar tar sina barn till badhuset och lär dem att simma. Men det är inte lika vanligt som tidigare".

Problemet är att badhuset är kraftigt underdimensionerat så det finns inte plats för föräldrarna att utbilda sina barn själva inte heller finns platser i de utbildningar som anordnas av Medley.

Vi har varit i badhuset några veckodagar efter jobb/förskola och i stort sett alla bassänger är bokade av antingen Medleys simskolor eller av Västerås Simsällskap. På helgerna är det ofta väldigt fullt så man får ändå inte ordentligt med utrymme eller så är helgen inbokad med annat som man inte hinner med i veckorna.

Annons

Lärare/verksamhetsutvecklare Niklas Alm påtalar behovet av ett till badhus och jag kan inte annat än att hålla med. Hur tänkte man när man valde att bygga ett nytt badhus (Lögarängsbadet) som inte klarar av den volym av besökare som finns i dag i Västerås, när man samtidigt har ett uttalat mål från kommunen att vi ska vara cirka 230 000 invånare år 2050. Då har man inte byggt för varken nutiden eller framtiden.

Annons

Jens

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy