Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Brett engagemang och samförstånd i stället för beskyllningar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Stefan Fels

Annons

Kommentar på inlägget "Arvet efter Stefan Löfven", vlt.se den 10 oktober.

Terje Granberg skyller gängkriminaliteten och dess alla följder på Stefan Löfven. ”Vi såg det inte komma”, har blivit ett uttalande från Löfven som ofta citeras.

Annons

Men handen på hjärtat, var det så många i vårt demokratiska samhälle (inklusive alla politiska partiledare) som såg det komma? Då borde ju Reinfeldts regering ha stävjat mycket av gängbrottsligheten under sina 8 år vid makten. Det var skjutningar, sprängningar, bilbränder och våldtäkter även då. Och om det inte var så utbrett då, så borde det ju varit lättare att stoppa gängkriminaliteten under Moderaternas styre. Det vill säga; motat Olle (gängen) i grind. Men Reinfeldt kanske i stället i hög grad bidragit till den enormt eskalerande kriminaliteten efter sitt berömda uttalande och vädjan till svenska folket; Öppna era hjärtan!

Annons

Alla brottslingar är nu inte flyktingar eller invandrare, långt där ifrån, men de är överrepresenterade i statistiken. Men att skylla på varandra är vad barn i sandlådan brukar göra. Politiskt samförstånd, förebyggande åtgärder och stort engagemang från alla i vårt samhälle mot kriminaliteten har förutsättningar att ge bästa resultat.

Nattvandrare och förebyggare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy