Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Vad händer med Miljöpartiet?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Miljöpartiet har just nu runt 3 procent i opinionsundersökningarna. Dessutom verkar partiet ha drabbats av någon form av mental härdsmälta. Man slänger ur sig halvsanningar som upprepas till sanningar, jublar över de katastrofala prishöjningarna på bränsle och säger nej till allt som kan gynna Sveriges landsbygd.

Det mest knepiga är dock att 30 ombud till MP:s stämma nu vill styra SVT så att man måste sända minst 15 minuter klimatnyheter varje nyhetssändning. Att det överhuvudtaget skrevs denna motion är allvarligt och ännu allvarligare är att flera höjdare ställde sig bakom detta.

Annons

Annons

För några år sedan ville Jimmy Åkesson (SD) minska sändningarna från SVT P3 för att de var för vänsterinriktade. Då blev det ett herrans liv på journalisterna på media för att SD ville ha kontroll på vad som sändes. Nu vill MP göra samma sak men nu gastas det inte lika mycket, men det är i mina ögon lika allvarligt.

Börjar man tumma på yttrandefrihet och demokrati är det lika allvarligt oavsett från vilket håll det än kommer. Dessutom är det ganska allvarligt när Per Bolund slänger ut rena faktafel i senaste Agendaprogrammet om antalet sålda elbilar, elproduktion och  elnät.

Det är inte så konstigt att MP är nästan utraderat på den Svenska landsbygden när man nu vill stoppa möjligheterna till en vettig skogsproduktion där vi faktiskt kan få fram alternativa drivmedel på hemmaplan och som dessutom står en stor del av Sveriges ekonomi.

Man vill stoppa all byggnation nära sjöar och vattendrag utom i Stockholm med omnejd, men där bor ju de mest trogna MP medlemmarna. Man har hittills lyckats stoppa all nyöppnande av gruvdrift och försökte stoppa Cementa på Gotland trots att tillståndet egentligen inte gått ut.

MP har lyckats liera sig med olika grupper som vill stoppa all jakt , älskar vargar, saboterar djurhållning och blockerar skogsarbete. Är det konstigt att landsbygdens folk vänder partiet ryggen?

Annons

Men det värsta är att det inom MP finns medlemmar som likt SD vill styra offentlig media, det skrämmer oavsett varifrån hotet kommer.

Annons

Eric Thorsell (C) 

Möklinta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy