Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
M & KD: Konstiga turer om motionsspår

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

I Västerås finns ett stort behov att rusta upp och underhålla våra motionsspår och friluftsområden, något som en enig nämnd valt att lägga pengar på.

Vi har varit tvungna till mycket hårda prioriteringar när det gäller att dra ned på underhåll av idrottsytor. Det är otroligt tufft. Under det nationella friluftsåret har S-styret beslutat att lägga ner tre motionsspår, Norra Gryta, Skälby och Wenströmska/Vedbobacken för att de inte ville prioritera dem. 

Annons

Annons

Det motionsspår som vi vet har allra störst underhållsbehov är Rönnbyspåret med flera uppmärksammade överfall och incidenter, vilket skapar hög upplevd otrygghet tillsammans med delvis trasig belysning och bitvis tät skog.

Maskiner och material har arbetat vid Rocklundaspåret och skulle fortsätta med belysningsarbetet på Rönnbysidan, men de har packats ihop för att sedan i stället ha dykt upp i Dingtunaspåret. Sedan får nämndens ledamöter se bilder på Facebook på ordförande i Nämnden för idrott, fritid och förebyggande och ordförande i Byggnadsnämnden med text som tack till dem för ”att de jobbat i kulisserna” för att få till detta. Det blir milt sagt märkligt.

Vi i nämnden har inte fått någon information trots att vi hade nämndmöte bara någon dag innan inlägget, inget beslut har tagits. Men för att slippa ta ansvar för bristen på hantering kommer det troligen hänvisas det till det övergripande beslut om att Västerås elljusspår skulle upprustas är något som alla har godkänt. Men hela agerandet och den totala bristen på information är ur ett nämnd och medborgarperspektiv graverande och ger inte ett styre man kan lita på.

Det enda som i hela detta skandalösa agerande är glädjande att Dingtunaborna får ett upprustat och tryggt motionsspår.

Annons

Samuel Stengård (KD)

Ledamot Nämnden för idrott, fritid och förebyggande

Anna Hård af Segerstad (M)

2:e vice ordförande Nämnden för idrott, fritid och förebyggande

Till toppen av sidan