Annons

Annons

Annons

Debatt
Obegriplig energipolitik eller MP:s fabulerande

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Kommentar på inlägget "Tre saker som gör energipolitiken obegriplig", VLT den 12 oktober.

I går kom en tydlig, faktaspäckad debattartikel av E Andersson och M Kälvemark som förklarade att både den svenska och internationella energipolitikens inriktning för oss mot en katastrof.

Annons

Annons

Det går inte att avveckla kärnkraften, vi kommer att tvingas gräva bort större delen av Gotland för att framställa all cement till betong till miljontals vindsnurrefundament. Skulle detta vara bra för naturen? Ett skämt!

När man måste spränga fram 700 000 ton med bergmassor för att bygga en (1) vindpark i Norrland (tidn. Ny teknik) så inser varje sunt tänkande människa att vi kommer att totalt ödelägga den svenska naturen och naturlig grundvatteninfiltration, samt ljudet och ljusflimret som kommer att bli en ständig förorening i allas våra hembygder.

Nej, börja med att fylla upp Södermalm, Östermalm och öarna i Stockholms storstad med vindkraftverk, för att göra Storstockholm till helt fosilfritt. Därefter kan vi utifrån vad människorna i vår huvudstad tycker till efter, säg 5 års testperiod med surr, och flimmer. Kom ihåg att eftersom snurrorna byggs i Kina så gynnar vi en av världens värsta och mest hotfulla diktaturstater, som inte drar sig för att utnyttja slavarbetskraft. Glöm inte att över en miljon Uigurer är internerade i så kallade omskolningsläger, med 'arbetsträning' för att lära sig att tänka som Xi Jing Pi.

Att som MP + regeringen (S) med sitt agerande främja folkförtryck och naturförstöring är förfärligt pinsamt. Börja bygg ny kärnkraft nu!

Annons

Hans Brandt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan