Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Politiken behöver synas – även i skolans värld!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Kommentar på inlägget "MUF: Släpp in de politiska ungdomsförbunden i skolorna", VLT den 15 oktober.

Något av det roligaste jag visste under min grundskole- och gymnasietid var när det var ”paneldebatt” i skolan. Ja, jag vet, mitt politiska intresse sträcker sig långt tillbaka och indikerar på att jag var ett annorlunda barn.

Annons

Annons

När jag sedan blev 18 år och kunde ställa upp i kommunalvalet, gjorde jag det med siktet inställt på att få vara med i paneldebatten. Och jag fick vara med, jag svarade (så som 18-åringar gör) och hade roligt. Jag tror och hoppas att de som satt där som åskådare även fick ett intresse för politiken när de fick se mig med tanterna och gubbarna på scenen.

Med en tydlig agenda för debatten kan denna form av utbildande politiska insatser fungera i skolor runt om i länet även i dag.

Det finns många duktiga politiker i alla partier som kan ta sig an uppdraget att väcka ett politiskt intresse i våra barn. Att genom en paneldebatt lära ut vilka frågor en kommun behandlar eller en region är ytterst lärorikt!

Demokratin kan bara överleva om det finns de som engagerar sig. De som är beredda på att stå för sina värderingar och de som vill utveckla det gemensamma offentliga.

Så, även om jag inte trodde att jag någonsin skulle säga det, jag håller med MUF i denna fråga! Men släpp inte bara in ungdomspartierna, släpp in partierna med sina blandade åldrar och låt dem inför eleverna diskutera frågor som är aktuella för att ingjuta ett intresse för politik.

Flickan

Till toppen av sidan