Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
”Det är sånt som händer”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Nyligen besökte jag Unilabs Röntgen på Eriksborg. Det blev en absurd och blodtryckshöjande upplevelse.

Efter en positiv incheckning i blev jag dirigerad till några stolar i korridoren. Efter en kort väntan hämtades jag till ett rum intill där jag fick ett bås med draperi och uppmaningen att ta av mig tröjan och sedan vänta tills jag blev uppropad.

Annons

Utanför var det liv och rörelse, hela tiden. Folk anvisades bås, ropades upp, kom tillbaka, klädde på sig och gick. Och tiden gick och gick, men man har ju lärt sig att inte gnälla för vad som helst. När det gått en timme haffade jag en sköterska som gick förbi och undrade om dom hade missat mig. Hon såg bekymrad ut, gick ut och kollade och kom tillbaka med det glädjande beskedet att jag nu stod på tur och snart skulle kallas.

Annons

Ytterligare en halvtimme senare, när fem andra kallats in, haffade jag ännu en sköterska som kollade och direkt hämtade mig, det hade blivit en miss.

Inne i röntgenrummet meddelade den manlige sköterskan, lite nonchalant, att det var fel i "datorn", för där stod jag som "igångsatt", inget mer med det. Jag frågade då hur det kunde komma sig, datorn sätter ju inte igång något på egen hand. "Datorn eller personal, det kan vara vilket som, men det är sånt som händer. Lägg ner det där nu!!" var det barska svaret. Inget pudlande eller ursäktande där inte. Jag skulle nog bara vara tacksam att jag fick ta deras dyrbara tid i anspråk.

Det finns uppenbarligen en del attitydproblem att jobba på, Unilab.

Sven Nilsson

Fotnot: VLT har sökt Unilabs för en kommentar, men de har inte hört av sig.

Till toppen av sidan