Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Till minne – Torleif Rausmark

Annons

Det har kommit till min kännedom att Torleif Rausmark, mer känd som ”Cykel Leffe” för de flesta västeråsarna har avlidit efter en längre tids sjukdom.

Som barn handlade jag ibland på Idrottsmagasinet som låg vid korsningen Sturegatan/Vasagatan. Brukade även lämna in mina skridskor när han senare enbart hade Cykelverkstaden på Sturegatan. Den blev känd för att hans katt ofta satt i skyltfönstret och tittade på förbipasserande, samt för den gamla cykel han hade i skyltfönstret. När sen butiksområdet växte, hyran skulle mer än tredubblas valde han att flytta cykelverkstan till Wallingatan.

Annons

Annons

Jag lärde känna Leffe på ett mer privat plan 1988 då jag var nyanställd på Cykelbjörk och han utförde flertalet av våra cykelreparationer. För att lära mig besökte jag ofta hans cykelverkstad och fick lära mig yrket från grunden. Även om jag snabbt valde en annan bana har vi hållit kontakten sen dess.

Då jag nu är biodlare och på väg att starta biodlingsföretag började Leif ställa frågor och även han började intressera sig mer för biodling. Tyvärr, på grund av sin sjukdom kunde han inte delta aktivt utan jag berättade över telefon eller när vi träffades.

Mina tankar går till Leifs dotter Linda med familj.

Vila i frid!

Dag Adler

Till toppen av sidan