Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Livesänd skidfest för prenumeranter: ”Vår största satsning någonsin”

I april livesändes SM på skidor vilket blev en stor tittarsuccé.
Nu står det klart att skidfesten fortsätter även den här säsongen. 20 livesända tävlingsdagar utlovas för dig som prenumerant.

– Vi laddar för fullt inför säsongen och vi som kör i landslaget siktar på att dyka upp på en del av tävlingarna som sänds, säger landslagsåkaren Emma Ribom.

Text

Oskar Svensson, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Charlotte Kalla är några av de svenska stjärnåkarna som kan komma att åka i de nationella tävlingarna.

Bild: TT

Annons

VLT och Expressen gör en jättesatsning på livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare ett samarbete med Svenska Skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas den här vintern.

I april livesändes SM på längdskidor vilket intresserade många av VLT:s prenumeranter. Att Bonnier News Local, där VLT ingår, tillsammans med Expressen ökar satsningen på livesända tävlingar gör att de fartfyllda loppen kommer att nå ut till fler än tidigare.

– Genom detta så kommer våra största nationella tävlingar ut på större plattformar än någonsin tidigare. Det ger arrangörer, åkare och hela skidfamiljen större möjligheter att utvecklas genom att de syns mer, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet.

Annons

Charlotte Kalla tävlade i damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Annons

Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Frida Karlsson kan komma att åka i några av de livesända tävlingarna.

Bild: Jonny Dahlgren

Båda parter ser detta som en början på ett långsiktigt samarbete.

– Vår ambition är att detta ska utvecklas till ett samarbete över många år framöver och att det ska innefatta flera av våra grenar, säger Ola Strömberg som är direktör på Svenska Skidförbundet.

Landslagsåkarna Oskar Svensson och Emma Ribom är glada över den stora satsningen på livesänd längdskidåkning.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs, så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige och jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson.

Emma Ribom fyller i:

– Vi laddar för fullt inför säsongen och vi som kör i landslaget siktar på att dyka upp på en del av tävlingarna som sänds, det är ju alltid kul att tävla på hemmaplan när möjligheten ges och om det passar i schemat.

Landslagsåkarna Oskar Svensson och Emma Ribom är glad över satsningen på livesänd längdskidåkning.

Ebba Andersson, Frida Karlsson och Charlotte Kalla är tre av de största stjärnorna som kan komma att ställa upp i de livesända skidtävlingarna under säsongen.

Bild: TT

Annons

Annons

De längdtävlingar som sänds är bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen och SM-avslutningen. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesända. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Tävlingarna kommer att vara tillgängliga för Premiumkunder på Expressen och för de som är abonnenter på någon av Bonnier News Locals över 40 titlar. – Vi har en modell som är unik när det gäller sporträttigheter, där vi når ut både nationellt genom Expressen och lokalt genom våra lokala titlar. Skidsporten är verkligen en sport som passar perfekt för oss, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Här är de livesända tävlingarna:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan