Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Till minne – Åke Westin och Gunnar Vikman

Annons

Två sångarveteraner har tyvärr gått bort under hösten och lämnat ett stort tomrum efter sig i vår kör.

Gunnar Vikman vigdes till sista vilan den 28 oktober i Gideonsbergskyrkan och Åke Westin den 29 oktober i Mikaelikyrkan. Respektive begravningsakt åtföljdes av minnesstund i Birgittasalen resp.

Frimurarelokalen på Talltorp. Ett stort antal begravningsgäster hade slutit upp för att hedra de avlidna.

Annons

Annons

Gunnar Vikman född den 21 januari 1929 och avliden den 5 oktober 2021 blev medlem i Västerås Kvartettsångare 1985.

Gunnar utmärkte sig för att vara en glad gamäng i goda vänners sällskap. Han var också en utmärkt skribent, därom vittnar hans perfekta protokoll från hans tid som sekreterare. Ordning och reda präglade Gunnars liv. Uppväxt i byn Torrivaara långt uppe i Norrland brukade han och hustrun Ulla besöka hemtrakterna på sommaren för att öka på förrådet av svamp och lingon. Vi saknar en härlig sångarbroder och hans eminenta, säkra basröst!

Åke Westin, född den 5 december 1935 och avliden den 26 september 2021 blev medlem i Västerås Kartettsångare 1968. Han var en typisk föreningsmänniska med medlemskap i bland annat Frimurarna, Odd Fellow och Västerås Kvartettsångare. Hans djupa, fylliga bas och goda musikalitet var en verklig tillgång för oss i kören.

Åke var också medlem i styrelsen för Västerås Kvartettsångare. Tyvärr slutade hans dagar med en trafikolycka. Saknaden efter Åke är stor!

Västerås Kvartettsångare

John Nilsson

Till toppen av sidan