Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Hon blir VLT:s nya kulturredaktör: ”Är i chock”

Nu är det klart vem som tar över VLT:s kulturbevakning efter Erik Jersenius.

Bild: Arkivbild

Annons

Anmäl text- och faktafel

För en tid sedan stod det klart att VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius går till en ny tjänst som kulturchef på Corren/Norrköpings Tidningar.

Annons

Annons

Nu har hans ersättare utsetts.

Från och med den 1 januari 2022 blir Maria Björkman kulturredaktör på VLT.

– Maria Björkman är redan en välkänd reporter, redaktör och krönikör på VLT. I hård konkurrens bland många sökanden var Maria den sökande som utmärkte sig mest. Jag är mycket glad över att hon tackat ja till den här tjänsten, säger VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.

Maria Björkman tar över som VLT:s kulturredaktör från och med den 1 januari 2022.

Bild: Arkivbild

Maria Björkman beskriver själv att hon ”är i chock” efter att hon erbjudits tjänsten.

– Det är en stor ära att få ta över kulturbevakningen i Västerås. Jag ska göra mitt bästa för att belysa och skapa debatt kring kulturlivet i stan och även utanför, säger Maria Björkman.

Hon fortsätter:

– Kulturämnet kan uppfattas som smalt och av intresse för enbart en liten skara människor men det stämmer inte. Kultur innefattar nästan allt vi gör och det är där vi ofta hittar mening och glädje i livet och så vill jag att kulturen presenteras i VLT. Jag hoppas läsarna hör av sig och berättar vad de vill läsa om på kultursidorna.

Kulturen är en viktig del av en tidnings själ.

Daniel Nordström igen:

Annons

– Kulturen är en viktig del av en tidnings själ. Maria Björkman är en ytterst driven redaktör som nu kommer att förnya och sätta sin prägel på VLT:s kultursidor. Det ser jag verkligen fram emot.

Annons

Daniel Nordström, VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare.

Bild: Kenneth Hudd

Fotnot. Just nu är Maja Tengnér tf kulturredaktör på VLT.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy