Annons

Annons

Annons

Villa Lidköping–VSK

VSK chanslöst och överkört i finalreprisen: ”Var bara godnatt”

Efter tre raka finalförluster mot Villa Lidköping skulle VSK på annandagen visa att man vill hota om guldet den här säsongen.

Men någon revansch för finalförlusterna blev det inte, när man föll med hela 3–11 på bortais.

– Vi måste skita i vilka de är, de är inte mer än människor, säger Linda Lohiniva.

Text

Det blev en riktigt tung annandag i Lidköping för Linda Lohiniva och resten av VSK när Villa Lidköping bombade in elva bollar. Foto: Sebastian LaMotte / BILDBYRÅN

Annons

Grönvitt var chanslöst mot de regerande mästarna ända från första avslag. 0–1 landade i den egna kassen redan i matchens andra minut, och innan slutsignalen ljudit stod det 3–11 på resultattavlan.

– Det var ganska tydligt att Villa är några nummer större än vi på alla plan. Det ser väl alla. Villa är jävligt duktiga, det är tråkigt att förlora med så här mycket men de är bättre i dag, säger Linda Lohiniva efter matchen.

Senast lagen möttes var i höstens final i Svenska cupen, den tredje raka finalförlusten för VSK:s del efter att ha förlorat både SM- och cupfinal förra säsongen. Då skrevs förlustsiffrorna till 3–4 efter ett segermål för Villa med tio minuter kvar att spela.

När VSK nu jagade revansch var känslan snarare att gapet mellan lagen växt.

Annons

– Ja, jag är faktiskt lite besviken. Vi gjorde en hyfsat bra match mot dem i finalen i cupen, säger Lohiniva och fortsätter.

Annons

– Sen är det inte bara vi som jagar Villa, AIK har också spelat en väldigt bra match mot villa. Det är vi och AIK som får kriga. De är starka i år och har fått med spelare som inte var med i början av säsongen när vi mötte dem. Jag känner inte bara att det är vi som jagar, den pressen känner jag.

När känner du att det är kört i dag?

– Blir det 6–1 första 45 är det inte så kul. Man hade ändå känslan att vi inte ska släppa in så mycket mer, och gör vi några till blir de nervösa. Men vi fick aldrig till det, och då var det bara godnatt.

VSK var steget bakom Villa hela matchen. Foto: Sebastian LaMotte / BILDBYRÅN

Vad är det med Villa som är så svårt att tas med just nu?

– De är så kompletta. Varenda spelare är så bra, så tillsammans blir de väldigt starka. De är bättre på alla plan. Vi kan inte åstadkomma några mirakel nu, men vi har inte gett upp. Vi måste hitta på någonting som gör att vi kan slå dem.

Vad kan det vara för något, som kan göra att ni kan rå på dem?

– Det är väl att vara noggrannare i det vi gör. Vi slarvar och bjuder på onödigt mycket. Vi måste skita i vilka de är, de är inte mer än människor. Samtidigt har vi spelat så mot andra lag också, vi är lite slarviga. Vi lär steppa upp lite, annars orkar vi inte med.

Annons

Annons

Fakta

Matchfakta – elitserien dam

Villa Lidköping–VSK 11–3 (6–1)
Mål:
1–0 (2) Matilda Svenler (Agnes Ögren), 2–0 (12) Tilda Ström (Sanna Gustafsson), 3–0 (13, hörna) Ida Friman, 3–1 (21, hörna) Charlotte Selbekk (Julia Norrman), 4–1 (28) Lisa Östman, 5–1 (38) Tilda Ström (Frida Wiklund), 6–1 (45+, hörna) Sanna Gustafsson (Viktoria Karlsson), 7–1 (52) Moa Friman, 7–2 (55) Bella Aronsson, 8–2 (60) Tilda Ström (Matilda Svenler), 9–2 (62) Tilda Ström (Agnes Ögren), 10–2 (64) Matilda Svenler (Tilda Ström), 10–3 (77, hörna) Ingrid Bjonge (Mathilda Eklund), 11–3 (90+) Tilda Ström (Sanna Gustafsson),
Hörnor: 10–7
Utvisningar, VLBK: – , VSK: 3x10 min
Domare: Victoria Bergström
Publik: 424 (Isstadion)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan