Annons

Annons

Annons

Villa Lidköping–VSK

VSK-talangens efterlängtade comeback – efter galna skadorna

Först en märklig handskada. Sedan en fotskada som var värre än först bevarat.

Men efter en jobbig höst var Tova Grönoset äntligen tillbaka i VSK-tröjan på annandagen.

– Det har varit en tuff period, säger 18-åringen.

Text

Tova Grönoset gjorde sin första elitseriematch för säsongen på annandagen. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Annons

Efter en strulig första halva av säsongen fick VSK:s stortalang Tova Grönoset till slut göra säsongsdebut på annandagen mot Villa Lidköping.

Men säsongens första elitseriematch blev inget vidare rolig för 18-åringen, när VSK föll med 3–11 i en tung match för laget.

– Det är så klart jättetråkigt. Annandagen är bandyns julafton, då vill man prestera bättre än så här. Sen studsar det lite deras väg, så att säga. Det gick inte med oss i dag, och de är bättre än oss, säger Grönoset.

Annons

Annons

Förlusten till trots var det ändå ett skönt besked för Tova Grönoset att vara tillbaka i A-lagsspel på annandagen, efter ett halvår där oturen med skador varit nästan skrattretande.

I augusti åkte hon på en mystisk skada då handen svullnade upp efter att hon deltagit som skytt på ett målvaktsläger. När sedan handen var läkt sprang hon in i en skena under en uppvärmning och skadade foten – en skada som sedan visade sig vara allvarligare än man först trodde.

– Först trodde jag det var en vanlig stukning. Men när vi gjorde ultraljud på den så hade jag pajat ledbandet, och när det hade pajat hade det dragit med någon lös benbit i foten, säger Grönoset och fortsätter:

– Jag har inga normala skador, direkt. jag hade hellre tagit ett benbrott än att ha en lös benbit som ligger kvar där. Så det blev längre vila än tänkt, och nu kör jag full tejp på foten.

Under skadefrånvaron har Tova Grönoset kört en del med VSK:s U-lag, där hon också fungerat som ledare under tiden. Men det har dröjt länge innan foten varit bra nog för full belastning.

– Jag tror att jag körde min första hela träning på juldagen. Annars har jag gått av varje träning för att det har gjort för ont. Jag har knappt kört fullt.

Hur har tiden efter senaste skadan varit?

– Det har varit svårt. Med handen kunde jag ändå åka skridskor och vara med på träningarna så. Med foten har jag bara varit nere och kollat på träningarna, och det blir jobbigt psykiskt efter ett tag. Man känner att man är där och är med, men man är ändå inte med, så det har varit en tuff period.

Annons

Hur tänker du framåt?

– Jag känner att jag missat väldigt mycket, så jag är ju inte där jag vill vara. Man får jobba lite med det mentalt, och köra extra i gymmet nu när man missat ganska mycket.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan