Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi vill förbättra för så många som möjligt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Svar på insändaren ”Buss till och från Dingtuna”, 21 december 2021, VLT.

Linje 515, som trafikerar Dingtuna, är en regional linje som kör mellan Hallstahammars, Köpings och Västerås kommuner. De regionala linjerna körs mellan två eller flera kommuner, framför allt mellan kommunernas huvudorter.

Annons

Annons

När det gäller regional busstrafik är det Kollektivtrafikförvaltningen som fattar beslut om antalet avgångar, och för att busstrafiken och tågtrafiken i Västmanlands län ska komplettera varandra har vi anpassat flera regionala busslinjer efter tågtrafiken.

Den 12 december 2021 utökades tågtrafiken på sträckan Sala – Västerås – Kolbäck – Eskilstuna. I samband med det anpassades linje 515 efter tågtrafiken och antalet bussavgångar minskade. När den nya tidtabellen började gälla den 12 december var det framför allt avgångar som haft få resande som togs bort.

Busslinje 25 till Gäddeholm och linje 21 till Skultuna är trafik inom en kommun. När det gäller beslut om antalet avgångar för en busslinje inom en kommun sker det i samarbete mellan Kollektivtrafikförvaltningen och respektive kommun. Kommunen fattar beslut om antalet busslinjer och avgångar, medan vi tillsammans med Svealandstrafiken planerar tidtabellerna.

Syftet med våra förändringar är att förbättra för så många som möjligt, men tyvärr innebär det också att alla inte kan resa på samma sätt som tidigare.

Anita Norrby Carlsson

Enhetschef planering och utveckling, Kollektivtrafikförvaltningen/VL

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy