Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Mikaelikyrkan ordnar välgörenhetskväll – samlar in pengar till Ukraina

Fredagen den 11 mars anordnar Svenska kyrkan Västerås en insamlingskväll i Mikaelikyrkan, något som Västerås tidning var först med att berätta. Alla intäkter från ”En kväll för Ukraina” går till de drabbade i Ukraina.

Text

Rytterne röj kommer att spela på insamlingskvällen ”En kväll för Ukraina”. Bilden är från när bandet uppträdde på Westerqwarn.

Bild: Privat, Arkivbild

Annons

– Vi hoppas att så många som möjligt vill delta. Det kommer bli en varm och givande kväll, säger Maria Agstam Häggkvist, präst i Mikaelikyrkan, till Västerås tidning.

Annons

Under kvällen lovas lokala artister, samtal och olika insamlingsinitiativ. Bland annat kommer Rytterne Röj, Sofia Svensson och Karin E Aase med gospelkör att uppträda.

Annons

Förutom musikuppträdanden kommer det även att hållas föredrag av Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för svenska fotbollsförbundet, Ann Gräsberg, komiker och föreläsare och Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

Hela listan på medverkande finns på kyrkans Facebook-sida.

– Café Mika har öppet under kvällen och alla intäkter går oavkortat till Act-insamlingen. Kan du inte delta men vill bidra till insamlingen, går det utmärkt att redan nu swisha ett bidrag till swishnummer 9001223. Skriv Västerås i meddelandefältet, säger Robert Jonsson, samordnare i Mikaelikyrkan, till Västerås tidning.

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för svenska fotbollsförbundet, kommer att tala på Mikaelikyrkans insamlingskväll.

Bild: Jonas Ekströmer/TT, Arkivbild

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan