Annons

Annons

Annons

Debatt
Det vi efterlyst är en dialog om Temaparken på Vallby Hage

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Anders Öhlin

Annons

Kommentar på inlägget "Hör av er om fortsatt dialog om planen på Vallby", VLT den 3 mars.

I tre inlägg har jag bett Liberalerna om svar på våra frågor och önskemål om en temapark i stället för bostadsbyggande på Vallby Hage.

Annons

I mitt tredje inlägg skrev jag ”... men att politiker, valda att representera oss, inte vill besvara ställda frågor om en Temapark, och diskutera de unika förutsättningar som finns, förundrar mig”. Och ”Ett rop på svar som ännu inte kommit”. Och fortfarande saknas!

Annons

I svaret som kom den 3 mars finns inte ett ord om Temaparken. Däremot ett beklagande att arbetsgruppen inte kommit med svar på mötestider. En i arbetsgruppen, Simon Bahar, hade ett mer än timslångt telefonsamtal med Anna Nordenberg (L) . Någon respons på temaparksfrågan fanns ej. Enbart att det ska byggas bostäder. Vi fann det då meningslöst att ha ett möte med L. Med övriga partier har vi haft mer konstruktiva mötessamtal. Vilket vi också sett av deras insändare.

Ställde även frågan om ”löftet till byggherren är en kvarnsten som väger mer än stadsdelens cirka 400 påskrifter mot bebyggelse?”. Vidare fanns frågor om L:s givna löften inför förra valet. Obesvarat!

Jag gör nu ett fjärde försök.

Nu är jag också lite förundrad över tekniken att byta undertecknare. I tidigare svar har Jesper Brandberg och Anna Nordenberg skrivit under som ordförande i fastighetsnämnden respektive ledamot i byggnadsnämnden (L).

I senaste svaret är Anna Nordenberg (L) ensam undertecknare, nu som ”Talesperson stadsbyggnad”.

Jag kan förstå om Jesper Brandberg inte vill svara på löftesfrågorna men det skulle ha varit glädjande om Anna Nordenberg, nu som talesperson för stadsbyggnad, hade kommenterat temaparksidéerna. Ge oss gärna en hänvisning om vilken/vilka vi ska tala med för att komma vidare med vår idé om temapark.

Sören Svanberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan