Annons

Annons

Annons

Ishockey

Valet klart – de får Sura möta i kvartsfinalserien

Surahammar ska kvala till hockeyallsvenskan.

Nu står det klart att de får möta Huddinge i kvartsfinalserien efter att slutspelsvalen gjordes på söndagen.

Text

Suratränaren Thomas Maikkula har gjort sitt val.

Bild: Rasmus Ellvin

Annons

Efter att den bästa trean i Allettan, Boden, valde Wings och den näst bästa trean Väsby valde Lindlöven blev det sedan Suratränaren Thomas Maikkulas tur.

Då valde han Huddinge, som slutade åtta i Allettan Södra.

– Vi hade tre lag på vår önskelista, och när både Arlanda Wings och Lindlöven försvann efter att Boden och Väsby valt sitt motstånd så fick det bli vårt tredjehandsval Huddinge. Men det känns bra och ska bli kul att mäta oss mot ett nytt lag, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Tränaren tror att laget har goda chanser att ta sig vidare från kvartsfinalserien.

– Jag tycker vi har goda chanser att skaka Huddinge, men det krävs att vi alla tar ett kliv upp och höjer oss en nivå. Vi har en hög högstanivå, men nu är det slutspelshockey och det kommer gå fort och bli både tätt och tufft. Det krävs att vi alla är redo mentalt för uppgiften som väntar, säger han.

Kvartsfinalserien som spelas i bäst av tre matcher. Första matchen spelas på tisdagen på bortais, följt av hemmamatch i Surahallen på fredag kväll och en eventuell tredje match i Surahallen på lördagen.

– Vi måste våga skita ner oss lite, ta grovjobbet framför mål om puckarna ska trilla in. Nu är det slutspel och då finns det inte ytor för att transportera upp pucken på egen hand och hänga upp den i nättaket. Det kommer bli små marginaler och tillfälligheter som gör målen och då måste vi vara där och redo att göra det som krävs, säger Maikkula.

Fakta

Alla kvartsfinaler:

1. Boden-Arlanda Wings
2. Väsby-Lindlöven
3. Surahammar-Huddinge
4. Mariestad-Halmstad
5. Kalix-Piteå
6. Karlskrona-Vimmerby
7. HC Dalen-Strömsbro
8. Borlänge-Visby Roma

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan