Annons

Annons

Annons

Bandy

Efter anklagelserna om dödshot – förre VSK-stjärnan bryter kontraktet

Den tidigare VSK-stjärnan Simon Jansson bryter treårskontraktet med Edsbyn.

Det berättar Aftonbladet under måndagen – som även har uppgifter på att Bollnäs kan bli nästa adress.

– Jag blev otroligt sårad, säger Jansson till tidningen.

Text

Simon Jansson har brutit kontraktet med Edsbyn efter infekterade bråken i vintras.

Bild: Peter Axman

Annons

Innan Köpingssonen Simon Jansson, som spelade i VSK 2015-2019, lånades ut till ryska Kuzbass inför förra säsongen skrev han på ett nytt treårskontrakt med svenska mästarna Edsbyn

Men nu står det klart att stjärnan har brutit sitt kontrakt med klubben, innan det ryska äventyret är över. Något Aftonbladet var först att berätta om.

Bakgrunden?

Hur Edsbyn behandlade 31-åringen under turbulensen tidigare i vintras när Jansson anklagade legendaren Ola Johansson för grova övertramp och rena hot. Bland annat ska Johansson enligt Jansson ha sagt "som du spelar och håller på borde du bli halshuggen, du borde bli skjuten i huvudet som du agerar".

Annons

Annons

Edsbyn ska dock ha försvarat Ola Johansson, som tog fem SM-guld med klubben som huvudtränare 2004-2008 och fortsatt ingår i tränarstaben, vilket gjorde att Jansson vägrade träna med klubben när han var hemma över julen.

Det är också då kontraktet ska ha brutits.

– Vi kom överens. Det var jag som ville bryta det. Jag blev otroligt sårad och besviken över hur Edsbyn agerade mot mig i den här vändan som blev i mitten av januari. Det satte djupa spår i mig, säger Jansson till Aftonbladet och betonar att dialogen med Franco Bergman, Edsbyns klubbchef, har varit bra.

Ola Johansson efter Edsbyns 13:e SM-guld när man besegrade Villa Lidköping i helgen.

Bild: Peter Axman

Ola Johansson kommenterade anklagelserna i vintras till Bandypuls:

– Jag är mest bara bedrövad över alltihop. Det är klart det känns att få sån här kritik, det tär såklart, sa han i januari.

I mejlkommentar till VLT skriver han nu:

”Det enda jag ” kan säga ” om dom här anklagelserna som ju ni tar upp igen är att som ledare jobba på för att skapa en bra miljö för ökad prestationsförmåga. Det känns ju extra fint att vi återigen lyckades bygga ett fint o stark lag som hade förmågan att bli svenska mästare.”

Enligt Aftonbladets uppgifter kan nästa klubbadress för Simon Jansson bli Edsbyns rival Bollnäs – uppgifter som även når Bandypuls.

Annons

– Jag var där och tränade (i januari), och det är klart att de frågade mig då om hur jag tänker om framtiden. Jag har ett år kvar på kontraktet med Kuzbass, det är det enda jag vet just nu även om det är en speciell situation. Jag vet varken ut eller in, säger Simon Jansson.

Ola Johansson, som är bror med Hans Johansson, tog som spelare totalt tio SM-guld, tre av dem med VSK (1989, 1990, 1993). Johansson är invald i bandyns Hall of fame.

Simon Jansson i VSK-tröjan 2016.

Bild: Bildbyrån

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan