Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Snälla gör något åt de fula betongklumparna i centrum

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Yngve Fredriksson

Annons

Är det inte dags att prata om elefanten i rummet?

Man kan tycka vad man vill om att det vore trevligt mot plånboken att spara 40 kronor på gratis parkering inne i city jämfört mot till exempel Erikslunds shoppingcenter, men i ärlighetens namn vet alla att det inte är det som avgör.

Det är dels vilka butiker som finns, men framför allt så handlar det om hur fint city är, och i ärlighetens namn behöver det göras om rejält, men de kommer tyvärr inte hända. De som bestämmer kommer gömma sig bakom olika husmärkningar och skydd, för ”regler är ju såna” vilket kommer leda till att city kommer att förfalla totalt i framtiden.

Annons

Annons

City är halvt fullt med fruktansvärda betongklumpar och fula hus som någon fått för sig att skydda. Ingen tycker om husen, men de ska stå kvar! Varför kan man fråga sig, jo för de är skyddade kulturhistoriskt.

Hade man vart proaktiv hade man byggt om och utsmyckat de tråkiga fyrkantiga betongklumparna likt de byggt om flera hus i till exempel Berlin, så att de blir vackra, med fina utsmyckningar som folk reser runt om i världen för att se – tro mig, ytterst få åker för att se husen längs Stora gatan i Västerås.

Varför inte ta hjälp av Imperia Fastigheter som lyft flera byggnader i staden? Nej, istället så ska de stå kvar, betongklossarna blir kvar och Västerås fortsätter att ha ett utdöende centrum och kommer år efter år att bli kvar i omröstningen Sveriges fulaste stad, för vi måste ju skydda de gamla fula byggnaderna.

Ahmed Walla

Annons

Annons

Till toppen av sidan