Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ramnäs

Till minne – Gösta Hildingson

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det var 60 år sedan vi träffades och vår vänskap har varit obruten sedan dess, Gösta som nyanställd på Bultfabriks AB i Hallstahammar och jag på Kanthal Corporation i USA. Vi träffades i Hallstahammar och senare i USA men ännu mer då vi 1967 båda förenades i Hallstahammar.

Annons

Som nya ambitiösa chefer bildade vi tillsammans med Mauritz Sahlin på Bulten och Sture Edwardsson på ekonomiavdelningen en liten klubb där vi diskuterade företagets framtida utveckling. Samtliga blev ganska snart chefer för sina enheter och Gösta blev direktionssekreterare vid AB BKAB. Så blev Ingvar Wenehed koncernchef med Gösta som VD. Det blev 6 år med en imponerande internationell utveckling för hela företaget.

Annons

Med tiden kände Gösta för något eget och tog över Ramnäs Ankarkätting, som han drev med framgång ett antal år.

Gösta hade tidigt flera sommarboenden i södra Sverige som Birgitta och jag besökte flera gånger, speciellt på Österlen.

På senare år har vi av praktiska skäl haft mera sporadiska kontakter, mest per telefon och på sista tiden definitivt vid årsskiftet.

Vi har många ljusa minnen av Gösta och våra känslor är med Fredrik och hans familj samt med Carl.

Per Johansson och Birgitta Lindh Johansson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy