Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Högre lärarlöner räcker inte

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Svar på "Bättre löner lockar fler behöriga lärare", VLT den 7 maj.

Det är inte bara bättre löner som krävs, Liberalerna. Anna Lundberg (L) har i en tidigare debattartikel skrivit att jag är friskolekritisk, jag svarade: ”Jag är inte, som Lundberg skriver, friskolekritisk men däremot kritisk till nuvarande finansieringsmodell. 'Mer pengar till skolan' är lätt att kräva men först ska man vårda pengarna som finns i systemet”.

Annons

Annons

Jag vill inte att skolpengen ska gå till innebandyhallar – eller till annat som marknadsskoleägarna bestämmer. Avsätts pengar till löner så ska det gå till löner. Jag fick aldrig någon återkoppling på det inlägget. Jag tror inte jag är ensam om att tycka så här. I en kvällstidning var det nyligen ett upprop, undertecknat av 285 lärare. 8 av dem var från Västerås. Det är kanske inte så många men ändå en indikation på att det finns lärare här i Västerås som också har fått nog och säger: ”Vi vill inte ha det så här” i många skolrelaterade frågor.

Visst, ”allt från ett par hundralappar till ungefär 2 000 kronor mer i månaden” kan säkert bidra till att några fler behöriga lärare söker sig till Västerås, men att ignorera det systemfel som byggts in tror jag är fel väg att gå.

Det har, glädjande nog, börjat svänga lite i L:s partitopp gällande begränsning av vinstuttag och att man önskar göra en översyn av skolpengen. Hoppas att även lokalpolitikerna förstår att det är den vägen man behöver gå och inte bara fokusera på en sak. Det är inte bara bättre löner som lockar fler behöriga lärare till Västerås.

Följ gärna debatten i olika medier. SVT:s ”Vem mördade skolan” ger ett folkbildande inlägg i debatten.

Skolpengen ska gå till utbildning

Annons

Annons

Till toppen av sidan