Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
M bör vara mer konkret om alkoholpolitiken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Svar på "Den svenska alkoholpolitiken behöver ses över", VLT den 6 maj.

Jag är glad att Moderaterna tog sig tid att svara på min insändare, men det skapade mer frågor än svar och det beror på att vissa saker lätt blir luddiga.

Annons

Frågor som jag ställer till Moderaterna lokalt är följande: Vilket förebyggande arbete har ni jobbat för de senaste fyra åren och hur ser planen ut framåt? Vad vill ni med beroendevården lokalt? Att den ska vara tillgänglig och hålla hög kvalitet men hur ser det praktiskt ut i det arbete som ni vill föra de fyra kommande åren?

Annons

Ni skriver att om vikten om bra och korrekt information om alkoholens skadeverkningar. Ni skriver att leverantörerna har stor ansvar, men räcker det? Samtidigt som de står någon rad om att det är farligt med alkohol längst ner i en annons så talar bilden ett annat språk. Det är som med rökningen att det kan vara hur hemska bilder som helst på paketen men människor röker ändå.

Jag är själv uppvuxen på 70-talet med information om alkoholens, cigaretters och narkotikans skadeverkningar, men vi har fortfarande över 300 000 personer i Sverige som sitter fast i ett alkoholberoende. Information i alla ära, men det behövs flera verktyg att hålla ner alkoholens skadeverkningar.

Ni får gärna berätta om de informationssatsningar ni planerar för de fyra kommande åren så kan vi se om ni kan övertyga mig. Jag låter skeptisk till er politik, men det har jag all rätt att vara. Om man söker på "alkoholpolitik" på Moderaternas hemsida så får man ingen träff, men jag ser gärna att ni försöker övertyga mig.

Jonas Bergvall

IOGT-NTO

Annons

Annons

Till toppen av sidan