Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
En del skaffar fler barn än de kan ta hand om

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Min fråga till er föräldrar är: Varför skaffar ni fler barn än ett barn, när ni inte orkar ta hand om barnet/barnen?

Jag jobbar på förskolan. Vi har barn här vars föräldrar har fått ett till barn och är föräldralediga. Det större barnet vill de inte ha hemma.

När reglerna ändrades från 15 timmar per vecka till 20 timmar per vecka för barn mellan 3 och 5 år blev dessa föräldralediga föräldrar jätteglada. Hurra, vi slipper våra barn fem timmar till!

Annons

Annons

När någon i personalen är sjuk och vi inte får några vikarier så lämnar dessa föräldrar sina barn med rent samvete sina barn på förskolan på grund av att de inte orkar ta hand om fler än ett barn medan vi får full barnskara med mindre personal. Vi har 18 barn hos oss, tänk då när vi inte har full personalstyrka hur det är för oss.

Nu när sommaren kommer så finns det familjer som lämnar sina barn på förskolan, trots att den ena föräldern är föräldraledig. Familjens barn kommer bara att få vara lediga i fyra veckor. Resten av sommaren kommer barnet/barnen att vara på förskolan.

Något dåligt samvete har de inte.

Om föräldrarna är föräldralediga får barnen inte vara på fritidshemmet när det är skollov medan små barn mellan 1 och 5 år får vara på förskolan. Ja, småbarn har väl inget behov av sin mamma och pappa.

Åter igen till er föräldrar som lämnar era barn på förskolan när ni är föräldralediga. Har ni inget dåligt samvete?

Observera att detta inlägg gäller föräldralediga föräldrar. Ni som jobbar eller studerar, ni ska lämna era barn på förskolan med rent samvete.

Jag kan också tillägga, att om ni frågar pedagogerna på ert barns förskola vad de tycker och tänker så kommer alla säga: "Nej, ni gör inget dåligt. Barnen behöver vara hos oss." Om de skulle säga som jag har skrivit skulle man få sparken av sin rektor.

Pedagog på förskolan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy