Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Till minne – Lill-Cari Kullgren

Annons

Vår älskade mamma Lill-Cari har gått bort. Hon har alltid varit en tongivande person i vår familj. Uppvuxen i en teaterfamilj var hon orädd och visste vad hon ville göra i livet. Hon ville göra skillnad och förändra människors livsvillkor. Därför valde hon att bli lärare och senare även rektor. I de rollerna kunde hon påverka och ge varje barn möjligheter till en bra framtid.

Annons

Första jobbet var år 1956 och på Skallbergsskolan/Hästhovsskolan. Då hade hon redan träffat kärleken för livet, vår pappa Yngve. Tillsammans har våra föräldrar varit aktiva i föreningslivet i Västerås och engagemanget fortsatte under alla år.

Annons

Många västeråsare har haft mamma som lärare eller rektor. Hon var bestämd och ville alltid barnens bästa. Det fick även vi som familj fick ta del av. Det var alltid ordning och reda på vad som behövde göras. Den som inte visste kunde fråga mamma.

På senare år var mamma aktiv i Barkarö Sockengille och var även bland de första medlemmarna i Fullerö Golfklubb. I sockengillet hade hon stor del i att berätta historien om Barkarö. Det resulterade i två böcker, Boken om Barkarö och Torpen i Västerås Barkarö.

I Fullerö Golfklubb fortsatte mamma att utbilda och inspirera andra. Det är många golfare som fått sitt gröna kort med hjälp av Lill-Cari.

Sista tiden kämpade mamma mot cancern. Inte heller här ville hon vika ner sig men i den sista kampen blev hon tyvärr besegrad. Du kommer alltid att finnas hos oss. Tack för allt. Nu lovar vi att ta hand om pappa Yngve.

Anders Kullgren med familj

Eva Kullgren med familj

Annons

Annons

Till toppen av sidan