Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Oansvarig migrationspolitik har lett till bristande integration

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Sveriges styrande politiker har i decennier uppmanat svenska folket att öppna våra hjärtan, att vi inte kommer att kunna klara varken omsorg eller välfärd utan det utökade mottagandet och att vårt land kommer att tjäna på invandringen på sikt. Förtjänsten har inte helt oväntat uteblivit och en stor del av befolkningen känner sig lurad.

Helt vanliga människor med helt vanliga arbeten i den helt vanliga vardagen tvingas se sina skattepengar strös över de som aldrig bidragit till vår gemensamma skattekaka. Hårt arbetande medborgare är besvikna och förtvivlade över att välfärden ständigt försämras, att deras barn utsätts för allvarliga brott och att deras mor och far, istället för att få livsuppehållande åtgärder, lämnas ensamma att dö när samhället utsätts för en kris. Det är ett svek utan motstycke.

Annons

Annons

Varje dag möts vi av rapportering om skottlossningar och parallella samhällsstrukturer med medeltida värderingar växer sig allt starkare. I Arbetsmarknadsutskottet beslutades att nyanlända invandrares etablering skulle granskas och resulterade i en rapport som särskilt satte fokus på kvinnornas svårigheter.

Socialdemokraterna hoppade inte direkt jämfota av glädje när rapporten anlände och en offentlig utfrågning utifrån den var inte tänkbar, man verkade snarast ångra att frågan alls belystes. Dessutom ansåg man att det inte framkom några nyheter, rapporten är bara en sammanställning av det som redan varit känt. Det är anmärkningsvärt.

Låt oss se vad regeringen sedan länge känt till men inte brytt sig om att åtgärda.

Etableringsprogrammet verkar kunna utnyttjas i det oändliga av barnafödande kvinnor som pausar deltagandet för att sedan återvända under en tid tills det är dags att föda nästa barn. Rapporteringen kring deltagande i samhällsorientering är så bristfällig så att den inte ens kan tas med. Drygt hälften av kvinnorna i etableringsprogrammet har en utbildningsnivå kortare än nio år, då ska man vara medveten om att ”kortare än 9 år” kan innebära 0 års utbildning.

År 2019 saknade 1 770 individer registrerad aktivitet, ingen vet vad de gör. Efter 15 år i Sverige och alla utnyttjade timmar i SFI-utbildning finns det kvinnor som inte ens hjälpligt klarar av att förstå eller göra sig förstådd på svenska. 15 år bosatta i vårt land och de kan inte ens behärska hjälplig svenska, låt det sjunka in. Det är alldeles självklart att dessa kvinnor inte är eller någonsin heller kommer att bli anställningsbara.

Annons

Annons

Detta är ett litet axplock av alla de problem som finns efter en fullständigt oansvarig migrationspolitik.

Hur ska sittande regering lyckas med att åtgärda problemen kring integrationen i allmänhet och utrikes födda kvinnors frånvaro från arbetsmarknaden i synnerhet? Ja, det vet uppenbarligen varken integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) eller övriga regeringen, de konstaterar bara återigen trött att de har tillsatt ännu en utredning.

Statsrådet beskrev i samband med det allvarliga rånet på Rudbeckianska gymnasiet att han och andra styrande drabbats av ”snällism” Det förefaller vara ett nytt uttryck för att Socialdemokraterna har varit naiva och inte sett utnyttjandet av välfärdssystemet komma. Socialdemokraterna har öppnat gränsen för en ofattbar mängd migranter, finansierat kalaset med skattebetalarnas pengar. Nu är det hög tid att också ställa krav på alla de som kommit.

Ann-Christine From Utterstedt, SD

riksdagsledamot

Annons

Annons

Till toppen av sidan