Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
M bryr sig inte i industriarbetarnas trygghet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Det moderata kommunalrådet Johanna Olofsson har varit på industribesök på orten. Det är utmärkt att du besöker industrin i kommunen. Den är jätteviktig på alla sätt och förtjänar all positiv uppmärksamhet. Bra! Men det är skillnad på höger och vänster i politiken!

Viktigt är ju också villkoren för de som jobbar i industrin.

Jag har därför tre frågor till Johanna Olofsson och moderaterna: Varför säger ni nej till höjd a-kassa och istället föreslår sänkta nivåer för industriarbetare som blir arbetslösa?

Annons

Annons

Varför säger ni nej till en trygghetspension för utslitna industriarbetare med mindre än fem år kvar till riktåldern för ålderspension?

Varför säger ni moderater nej till nödvändiga förbättringar av sjukförsäkringen för vanliga löntagare?

Och vill ni fortfarande införa en andra karensdag?

Det är lätt att lovorda industrin och se företagandets betydelse för tillväxt och välstånd. Det är bra men det räcker inte. Det gäller också att stå på vanligt folks sida och bidra till förbättrad trygghet för alla. Där har moderaterna ingenting att komma med.

If Metall och LO vill se mer än bara tomma ord. Vi vill se ökad trygghet för vanligt folk. Därför vill vi se en socialdemokratiskt ledd regering efter höstens val.

Joakim Göransson

IF Metall

Annons

Annons

Till toppen av sidan