Annons

Annons

Annons

Västerås vardagshjälte 2022

VLT hyllar vardagshjältar med hjärtat i Västerås – vem vill du nominera?

Det är dags att hylla den som räddar liv, grannen som erbjuder sig att handla mat till din mamma eller läraren som gör all skillnad i skolan.
Med start i dag söker VLT efter Västerås vardagshjälte.
Vem vill du lyfta fram?

Text

Anmäl text- och faktafel

Västerås vardagshjälte är en årligt återkommande tävling där läsarna har möjlighet att nominera personer som har gjort en extra insats.

– Att utse årets vardagshjälte tillsammans med västeråsarna och en kompetent jury är alltid lika lustfyllt och spännande. Varje dag görs så många hjältefyllda insatser i Västerås, insatser som är värda att hyllas och lyftas fram, säger jurymedlemmen Daniel Nordström, chefredaktör och utgivare på VLT och fortsätter:

– Jag hoppas nu att så många västeråsare som möjligt tar chansen att nominera kandidater. Det finns så många hjältar i vardagen i den här staden.

Annons

Juryn i Västerås vardagshjälte 2022. Bakre raden: Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens orförande, Lenny Hallgren, direktör kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen samt Daniel Nordström, chefredaktör och utgivare. Främre raden: Cecilia Redell, biträdande lokalpolisområdeschef, Maria Fors, vd Citysamverkan, Maria Thorén , försäljningschef för Bonnier News i Västmanland samt Helena Ansanius, hotelldirektör Clarion Collection Hotel Etage.

Bild: Kenneth Hudd

Annons

De senaste två årens hjältar är Alexander Özgun som räddade en femårig pojke från att drunkna samt Kim Norman som gjorde en insats för vårdpersonalen när coronapandemin rasade.

Bakom utnämningen står VLT i samarbete med flera aktörer, bland annat Västerås Citysamverkan, Västerås stad och polisen.

– Äntligen kan vi åter mötas och lyfta Västerås egna vardagshjältar inför hela Västerås cityfestivals publik. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra personer som gör skillnad i vardagen, som visat personligt mod eller på annat sätt gjort Västerås till en tryggare, stoltare och vänligare stad att leva i. Vi vill visa att det är viktigt hur vi människor är mot varandra, säger Maria Fors, vd för Västerås Citysamverkan och initiativtagare till Västerås vardagshjälte och fortsätter:

–Det är helt fantastiskt att få vara en liten del av ett större sammanhang där denna viktiga fråga uppmärksammas. Meningen med utmärkelsen är att uppmärksamma och uppmuntra de personer som gör en skillnad i vardagen. Det kan handla om allt från att visa personligt mod vid en allvarlig olycka, eller på något annat sätt göra en god gärning för Västerås och andra människor.

Bland de nomineringar som inkommer utser juryn ett antal personer som VLT presenterar i enskilda reportage. Läsarna röstar sedan fram den person som ska bli Västerås vardagshjälte 2022. Vinnaren koras under Cityfestivalen på Fiskartorget. (Nomineringsformulär finns längst ned i artikeln.)

Annons

Annons

Här är tidigare vardagshjältar:

Alexander Özgun blev Västerås vardagshjälte 2021.

Kim Norman blev Västerås vardagshjälte 2020

Maria Ergül blev Årets vardagshjälte 2019: ”Chockad att jag vann”

Västerås vardagshjälte 2018 Bisharah Bisharah: ”Under krigen har det alltid varit självklart att alla hjälps åt”

Han blev Årets vardagshjälte 2017 – känslosamt när Nils-Erik "Plog-Nisse" Hjelmer tog emot priset

Så nominerar du:

Nu har du chansen att nominera vem du vill till Västerås vardagshjälte. Med start i dag och fram till 2 juni kan du berätta för oss vilka vi ska lyfta fram! Nominera din kandidat i formuläret nedan.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan