Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Hur ska man klara av att driva Rocklundaområdet?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Västerås Kommun är uppenbarligen så missnöjda med kontraktet med Rocklunda Fastigheter AB, att man starkt överväger att försöka köpa tillbaka hela området och driva det i egen regi.

Är det så välbetänkt egentligen, har man resurser för att driva och utveckla Rocklunda på egen hand?

Jag kan inte undgå att koppla ihop de tankegångarna med Jesper Brandbergs replik på ett inlägg från Wegemo och Romlid ”Det är dags att ta tillbaka kontrollen över marknaden”, VLT den 9 april.

Annons

Annons

Det handlar om den inte helt lyckade upphandlingen av städtjänster till vissa skolor. Där skriver Brandberg bland annat: "Det tål också att påpekas att kommunen tidigare har prövat Wegemos och Romlids idé – att göra städning och fastighetsskötsel i egen regi. Resultatet? Det blev mycket dyrare.

Wegemo och Romlid lever i en fantasivärld där det alltid är bäst och billigast att kommun och stat gör allting i egen regi. De tror att vinstintresset är en så stor ”besparing” att detta kan väga upp för sämre arbetsledning och allmän offentlig ineffektivitet och brist på produktivitetsutveckling."

Alltså, här sågar Jesper Brandberg Kommunens egen förmåga att driva en verksamhet effektivt totalt.

Om man inte klarar av att organisera en effektiv städtjänst i egen regi på grund av påstådd sämre arbetsledning, allmän offentlig ineffektivitet och brist på produktivitetsutveckling – hur ska man då klara att driva och utveckla Rocklundaområdet?

Lars Erikson

Skultuna

Annons

Annons

Till toppen av sidan