Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Struligt med biljetterna på Västerås Konserthus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jesper Ahlin Marceta

Annons

Läsarshoppen hos VLT marknadsförde biljetter till en konsert med Lill Lindfors i Västerås Konserthus den 14 maj, något jag nappade på. När min biljett kom från Ticketmaster stod det söndagen 26 januari 2020. Jag påpekade felet, och fick till svar att denna biljett skulle gälla den 14 maj.

Jag var ute i god tid, och satt lugnt på min plats medan övrig publik strömmade in. Bredvid mig fanns tre lediga stolar. Strax innan konserten började kom ett sällskap på fyra personer som hävdade att jag satt på en av deras platser. Det stämde, min stol hade sålts två gånger!

Annons

Annons

Vi försökte få tag i Konserthusets personal, men den unga tjejen som vaktade dörrarna visste naturligtvis ingenting, och kunde inte erbjuda någon reservplats.

Eftersom det fanns lediga stolar på raden bakom mig, klättrade jag dit. Då kom det några andra gäster, som sade att jag tagit en av deras stolar. Det stämde säkert, men de hade artigheten att flytta sig till andra platser längst bak i salen. Puh! Nu satt jag bra och kunde njuta av en trevlig konsert med Lill.

Misstag kan hända, och man ska inte för snabbt peka ut syndabockar. I detta fall kan strul ha uppstått hos Ticketmaster, som haft att hantera en tidigare inställd konsert med Lill Lindfors, och dessutom sälja biljetter till en ny konsert två år senare.

Jag tycker att Konserthuset borde ha reservplatser för att kunna hantera konstiga situationer som denna. Så verkar inte vara fallet.

Sverre Haukeland

Annons

Annons

Till toppen av sidan