Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Föräldrarna kanske litar på och gillar personalen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Kommentar på inlägget "En del skaffar fler barn än de kan ta hand om", VLT den 14 maj.

Återigen har personal inom serviceyrket förskolan visat upp sitt ointresse för sitt arbete och förståelse för föräldrars och barns situation och behov.

Annons

Tänk om busschaufförer skulle klaga på att en massa passagerare tar bussen fast de har bil eller butikspersonal som klagar på att det kommer in kunder som vill köpa kolsyrade drycker fast de har vatten i kranen hemma. Jag tror inte de skulle fortsätta länge på det jobbet.

Annons

Med svepande formulering, oaktat den situationen som det äldre barnet och/eller barnets föräldrar befinner sig i, så generaliseras att föräldrarna inte kan ta hand om sina övriga barn. Kanske ett barn är prematurt och mamman måste åka till sjukhuset varje dag. Föräldrarna kanske bor så att äldre barn inte får social samvaro och skulle utvecklas långsammare. Det kan finnas så många bakomliggande orsaker.

Som utbildad pedagog så kanske man ska se det positiva i att föräldrarna faktiskt vill lämna in barn till förskolan och att föräldrarna faktiskt litar på och uppskattar personalen.

I vissa länder kan man lämna in barnen även på helgen så att föräldrarna kan handla eller bara umgås. Kanske något för Sverige att fundera på.

Tänk kunden i fokus och var tacksam för att föräldrarna vill ha sitt barn på just din förskola.

Morfar

Till toppen av sidan