Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
VSK behöver ditt viktiga stöd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Visst är det fantastiskt roligt när det går bra för vårt grönvita fotbollslag. Men just nu är det precis omvänt. Laget befinner sig i en oroväckande formsvacka.

Laget presterar dåligt och förlust efter förlust trillar in på kontot. Förlust på förlust skapar också osäkerhet bland spelarna, negativa tankar och så klart tabellras.

Nu krävs det några väl valda ord från vår tränare Kalle Karlsson till spelarna i laget, annars kan säsongen sluta illa.

Kalle Karlsson har absolut ett delansvar här, men spelarna har själva, vill jag hävda, det största ansvaret hur det ser ut på fotbollsplanen. Nu är det upp till spelarna att ta sig samman och nu gäller det för samtliga spelare i laget att kämpa, kriga och försöka jobba sig ur denna mörka tid.

Annons

Jag tycker att vi spelar bra fotboll under långa stunder, men det stämmer inte fullt ut för oss just nu. Det är dags att visa att vi är ett bra fotbollslag. Vi är ett lag som vill bli bättre och bättre hela tiden, och det ska vi försöka bli även den här säsongen. Med lite bättre självförtroende bland spelarna kommer poängen att börja trilla in igen för grönvitt.

Annons

Hur ska man kunna hjälpa laget, som är inne i en enorm svacka för tillfället, om man inte går på matcherna? Laget behöver ert stöd mer än någonsin. Många på plats på läktarna ger såklart extra energi till spelarna på gräset, även om de är fokuserade på mycket annat på fotbollsplanen, men det är självklart att det hjälper att höra åskådarna sjungandes på våra grönvita åskådarplatser. Rejält stöd från läktarna kommer också att göra resan så mycket lättare för spelarna i laget.

I och med att jag fått en del kommentarer om hur jag kan uppoffra en sådan stor del av min vardag åt VSK fotboll och VSK bandy, så ska jag försöka redogöra detta med några rader här nedan.

Fotboll är ett spel som innehåller många känslor, både för spelarna och för oss funktionärer och supportrar, som kärlek, hat, sorg och glädje, som låter löjligt för en som över huvudtaget inte alls är intresserad av fotboll eller bandy. Men som supporter som lever med klubben så gott som varje dag är det något helt annat.

Matcher som vunnits och förluster som tagit hårt på ens humör, förblir oförglömliga stunder som gör att man blir ett med laget. Att uppoffra en stor del av ens vardag till att följa VSK är en vacker sak, och det är lycka att ha något som engagerar och kryddar vardagen så pass som det gör. Alla ni som tycker att det är idioti att följa sitt fotbollslag och bandylag, i det här fallet Västerås SK, tycker jag ska ta en funderare samma kväll när du sitter nedsjunken i tv-soffan och ser någon förträfflig film, om det verkligen är vettigare än just fotbollen eller bandyn.

Annons

Annons

Åh vad jag älskar VSK, ja jag brinner för vårt grönvita fotbollslag och bandylag. För somliga innebär denna inledningsfras inte mer än en textrad. För mig är det något helt annat, en hobby och ett starkt intresse som i dag utgör en stor del av mitt liv.

Jag har många gånger fått frågan varför jag följer VSK så intensivt, när den så ofta får mig må så dåligt, att jag bara vill sjunka genom marken. Jag svarar då, passion och kärleken till fotbollen och bandyn. Jag har alltid haft starka känslor för såväl VSK fotboll som VSK bandy, och dom starka grönvita känslorna började redan från barnsben, runt 7-årsåldern, och har ständigt följt lagen med stort intresse, bland annat på Arosvallen och via media (VLT).

Giovanni Beatriceson

VSK Funktionären

Annons

Annons

Till toppen av sidan