Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Hyrläkarsystemet är dyrt för oss skattebetalare

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Politikerna pratar om en jämlik vård på lika villkor för hela befolkningen. (Portalparagrafen i Hälso- och Sjukvårdslagen)

De vill lösa problemen i sjukvården med att anställa fler läkare. Jag undrar bara var ska dom läkarna komma ifrån? Vad jag förstår så har vi läkarbrist i Sverige.

Genom att regionerna har ett hyrläkarsystem så kan en läkare åka från ort till ort och arbeta några månader här och där med en mycket hög lön. De behöver inte fundera på hur vårdcentralen ska utvecklas och bli bättre eller hur personalens kompetens ska höjas. Dessa läkare hamnar utanför det ansvarsområde som en fast anställd läkare har. Alla som någon gång har haft ett tillfälligt vikariat känner igen sig i detta påstående.

Annons

Annons

Arbetsmiljön blir sämre för de fast anställda på vårdcentralen, kontinuitet saknas och vi som patienter får aldrig träffa samma läkare. Vården och behandlingen haltar och tilltron för oss som patienter uteblir. Det är ingen säker vård med det ständiga bytet av läkare.

Gör läkarna alltid rätt saker? Läkarna är också belastade med en hel del administrativa uppgifter, bara att svara på enkäter som kommer till vårdcentralerna varje vecka tar sin tid.

Grundproblemet är ändå hyrläkarsystemet som kostar skattebetalarna så mycket pengar! Hur tänker politikerna komma tillrätta med det?

Ros

Annons

Annons

Till toppen av sidan