Annons

Annons

Annons

Insändare
Oro för klimatet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi vuxna måste ta barn och ungdomars oro för klimatet på allvar. Den senaste IPCC rapporten var kristallklar. Det är vi människor som orsakar den livsfarliga temperaturhöjningen på jorden.

Som direkt följd av klimatförändringarna så har Indien och Pakistan drabbats av extremvärme. Människor kommer inte att kunna bo i dessa områden i framtiden befarar miljöforskarna.

Annons

Barn och ungdomars framtid är hotad, vi vuxna måste visa att vi förstår situationens allvar, både i ord och handling. Vi som bryr oss om klimatet finns inom alla partier och grupperingar. Denna ödesfråga för mänskligheten är för stor och allvarlig för att stanna vid den vanliga debatten om vänster - höger.

Annons

Ungdomarnas organisation Aurora kommer stämma staten om inte staten förbättrar klimatarbetet. Många av vi vuxna tycker att det gör de helt rätt i. Staten måste agera i ”enlighet med sin erkända skyldighet att begränsa klimatkrisens belastning på unga och kommande generationer”.

Nu inför valet har vi vuxna en moralisk skyldighet att rösta på det parti som bäst kan garantera våra unga en framtid på jorden. En framtid där vi tillsammans har räddat klimatet.

We must act on climate change now

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan