AnnonsDina Försäkringar Mitt

De har delat ut hundratals armpuffar till barn i Västerås - men uppmanar till vaksamhet och badvett

I fjol omkom fem barn i drunkningsolyckor i Sverige. Det här är en oroande utveckling och något som Dina Försäkringar vill motverka. Det var också därför som försäkringsbolaget nyligen delade ut flera hundra armpuffar till barn och familjer i Västerås.

– Vi vill påminna föräldrar om farorna med vatten inför badsäsongen, men samtidigt uppmuntra till bad och lek, säger Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt.

Dina Försäkringar vill påminna föräldrar om farorna med vatten inför badsäsongen, men vill samtidigt uppmuntra till bad och lek. Det är viktigt att barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder eftersom det ger en ökad trygghet och är ett första steg till att barnen lär sig simma.

Sommaren i Sverige är förknippad med sol och bad, men vatten kan även innebära livsfara för stora och små. Enligt Svenska Livräddningssällskapet omkom tre pojkar och två flickor till följd av drunkning under förra året.
– Det är siffror som kan verka låga, men att ett barn omkommer till följd av drunkning är ett barn för mycket. Vi vill därför bidra till att öka säkerheten i och omkring vatten genom att informera om vattensäkerhet, säger Krister Ängalid.

Nära, lokala och engagerade - läs mer om Dina Försäkringars trygga och pålitliga hemförsäkring här

Krister Ängalid, vd på Dina Försäkringar Mitt.

Dina Försäkringar har över 250 års erfarenhet och kunskap om försäkringsskydd. De försäkrar allt från hem, bilar, familjer, hundar och lantbruk till företag. Men deras engagemang för samhället sträcker sig längre än så.
– Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle. För ett tag sedan delade vi ut gratis reflexer och nu har vi valt att informera om vattensäkerhet inför sommaren, säger han, och berättar att de även delade ut gratis armpuffar från Aquarapid till de allra minsta i början av sommaren.

Dina Försäkringar vill bidra till att öka säkerheten i och omkring vatten genom att informera om vattensäkerhet.

Det finns en myt kring vattensäkerhet som Krister Ängalid vill lyfta fram lite extra. Det är många som tror att man skriker och viftar med armarna när man håller på att drunkna. Det stämmer inte. Både barn och vuxna drunknar ofta snabbt och tyst.
– Vuxnas uppsikt är livsviktigt för våra barns säkerhet och trygghet. Lägg undan boken, mobilen eller surfplattan, säger Krister och fortsätter:

Håll dig inom en armlängds avstånd från ditt badande barn. Lämna aldrig små barn, eller någon som inte kan simma ensamma i vatten, eller under uppsikt av ett annat barn.

Det är även viktigt att inte förlita sig på olika flytanordningar för barn. Din uppmärksamhet är det bästa skydd som du kan ge ditt barn. De över tusen armpuffar som Dina Försäkringar delade ut till barnfamiljer i Västmanland i början av sommaren är till exempel inte en säkerhetsprodukt.
Enligt Krister Ängalid delade de ut armpuffarna för att uppmuntra fler föräldrar till bad och lek tillsammans med sina barn.
– Det är bra om barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder. Det ger en ökad trygghet, men det är även ett första steg till att barnen lär sig att simma, säger han.

Armpuffar till trots - det viktigaste är att inte förlita sig på olika diverse flytanordningar, så som till exempel badringar eller armpuffar. Föräldrarnas uppmärksamhet är det bästa skydd som kan ges till barnet.

Krister Ängalid poängterar att det är viktigt att ha sällskap med sig när man badar, även ungdomar och vuxna. Glöm inte att gå försiktigt på bryggor, klippor och bassängkanter. Hoppa och dyk bara om det är tillräckligt djupt och undvik att simma under bryggor eller hopptorn.
– Jag hoppas att vi alla tänker till lite extra i sommar och är rädda om varandra, säger han.

Här kan du läsa mer om Dina Försäkringars historia - över 250 års erfarenhet och kunskap om försäkringsskydd

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av VLTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan