Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vem skriver på ledarsidan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Maria Slagbrand

Annons

Jag tycker att det är oklart vilka och från vem som skriver på er ledarsida. Normalt är det de två ansvariga som sköter skrivandet.

Under de senaste tre veckorna har två nya namn dykt upp utan någon hänvisning varifrån de kommer eller vilket politiskt ansvar de har.

Jag tycker att ni bör vara mer noggranna när ni har gästtyckare som ersätter er. De senaste veckorna har det varit nya namn på två olika artiklar där jag tycker att skribenterna har varit sakliga och haft några andra idéer rent politiskt, men de har inte fått den informationsruta som till exempel den förre ansvarige ledarskribenten har när han yttrar sig.

Annons

Annons

Jag skulle vilja ha en förklaring på hur ni behandlar de olika skribenterna på ledarsidan och deras bakgrund

Tacksam för svar i någon form.

Sven-Gunnar Wallin

Trafikombud SPF Seniorerna Rudbeckius

Svar till Sven-Gunnar Wallin: Tack för din uppmärksamma läsning av ledarsidan! Tidningarna i Västmanland (VLT, Sala Allehanda, Fagersta-Posten, Bärgslagsbladet och Arboga Tidning) delar på en tjänst på ledarredaktionen. Den är uppdelad mellan mig, som är politisk redaktör, och Jesper Ahlin Marceta, som är ledarskribent.

Utöver oss som är stationerade i Västmanland tar vi också in texter från ledarskribenter som arbetar på andra tidningar i Bonnierkoncernen, till exempel Falu-Kuriren och Nerikes Allehanda, och Liberala Nyhetsbyrån. Dessa ledarskribenter får ingen närmare presentation eftersom de bara uttrycker tidningens hållning i olika samhällsfrågor.

Som du noterat har vi också oberoende krönikörer som inte behöver skriva i linje med tidningens hållning, dessa presenteras och märks ut.

Matilda Molander

politisk redaktör, VLT

Till toppen av sidan