Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Blomningen har uteblivit

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Ulf Palm lovade oss boende i kvarteret Kungshögsgatan och Anundsgatan att de planterade träden och buskarna skulle blomma vackert i våras. Då blomningen har uteblivit kan vi hoppas på att Västerås stad tar sitt ansvar och hänger upp några vackra tygblommor i de döda träden och buskarna. Detta bevisar att hen som beställde detta arbete inte verkar ha mycket växtkännedom eller vanligt bondförnuft. Först gräves tjälad jord bort där växterna planterades och sedan fylldes det på med varm jord, vilket väcker rötter i vila så att växterna börjar växa för att sedan frysa fast i tjälen på nytt utan att ha hunnit etablera sig.

Annons

Annons

Gör om och gör rätt med att återställa gräsytan till ursprunget så att barnen får tillbaka en plats att leka på. Den är nu borttagen med mer än 5 meter in på gräs­ytan, vilket skapar en otrygg miljö med mera mörker när hösten kommer.

Västerås stad kan vidta trygghetsåtgärder genom att montera belysningsstolpar längs kanten som inte tar bort mer än cirka 50 centimeter av ytan.

Vi undrar också när staden tänker sopa cykelbanan inne i kvarteret, då de sandade där för första gången i vintras, och när staden tänker åtgärda träden mellan Anundsgatan och Bjurhovdagatan där det skall vara 4,5 fri höjd över körbanan? Som det är nu är vi som har högre bilar rädda för att grenarna repar våra tak och om så är fallet, står staden för omlackering av biltaken?

För detta anläggare

Till toppen av sidan