Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Fler vackra vildvuxna ängar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi är nog många Västeråsare som blir glada när vi ser att kommunen sparat vackra ängar, det blir både en fröjd för ögat och inte minst alla våra hotade vildbin får lättare att överleva. Dock blir vi förtvivlade över att kommunen har valt att klippa ängarna i Hamre – detta vid en tidpunkt då blommorna är som vackrast.

Vi är många i Hamre som vandrar förbi dessa ängar och njuter av blommorna. Att sedan se kommunens klippmaskiner meja ner alla dessa blommor är ofattbart. Kommunen är väl medveten om hotet mot den biologiska mångfalden och dess betydelse för oss män­niskor.

Annons

Annons

Vi har bina att tacka för var tredje tugga som vi äter. Att den biologiska mångfalden är viktig konstateras gång på gång.

Om Västerås kommun lyckas anpassa sina planteringar och grönområden ska inte underskattas som naturvårdsinsats. Skulle en majoritet av Sveriges kommuner göra åtgärder för att gynna fjärilar, bin och humlor skulle det ha en stor betydelse. Samma sak om kommunen kunde sätta upp fler fågelholkar i sina kommunala skogar.

Klipp inte ängarna när blommorna blommar!

Till toppen av sidan