Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Härskarkultur råder inom socialsektorn i Surahammar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Linda Lundberg

Annons

Svar på ’’Anmälaren brister i insikter om verkligheten’’, VLT den 16 juni.

Surahammars ordförande i Socialnämnden Inge Larsson (C) visar stora brister i sitt ledarskap då han använder ett antal olika härskartekniker och skrämseltaktik för att försöka skämma ut den personal som vågar använda sin rättighet att anmäla sin arbetsgivare till Arbetsmiljöverket.

Annons

Annons

Att en nämndordförande ens skriver en debattartikel och attackerar personalen på detta sätt är ett stort varningstecken för den härskarkultur som verkar råda inom organisationen. Det ger också mer trovärdighet till den anmälan som har gjorts till Arbetsmiljöverket.

Nämndordförande Inge Larsson visar också hur pass långt från verkligheten han är när han avfärdar anmälarens egna erfarenheter som hen/de har fått i sitt dagliga arbete i verksamheten. I stället väljer Inge Larsson en egen verklighet baserad på några arbetsplatsträffar och en fantasiuppfattning om att vi andra politiker i Socialnämnden och alla andra medarbetare i organisationen har samma åsikter som honom.

Det är oroväckande hur nämndordförande Inge Larsson använder den urgamla tekniken söndra och härska för att försöka skilja de som har gjort anmälan till Arbetsmiljöverket från övrig personal inom organisationen. Söndra och härska-tekniken syns tydligast i de sista två stycken i Inge Larsson debattartikel.

Cecilia Östergren (S) har också skrivit ett debattinlägg på grund av samma anmälan som gjordes. Hon har ingen ordförandetitel men visar ändå det ledarskap som en nämndordförande borde visa. Det räcker att jämföra Cecilia Östergrens debattinlägg med nämndordförande Inge Larssons debattinlägg för att inse vem som borde vara Socialnämndens ordförande.

Annons

Cecilia Östergren är Socialdemokraternas kandidat till Socialnämndens ordförande. Får vi väljarnas förtroende i valet är jag säker på att Cecilia kommer att leda Socialnämnden med samma ledaregenskaper hon visar varje dag, ödmjuk, omtänksam och med en tydlig vision för framtiden.

Chris Marlowe

Gruppledare

Socialdemokraterna i Surahammars Kommun

Härskarkultur råder inom socialsektorn i Surahammar

Till toppen av sidan