Annons

Annons

Annons

Bandy

Han ersätter Micke Carlsson i bandylandslaget: "Många idéer"

Michael Carlsson slutade som förbundskapten.

Nu är ersättaren presenterad. IFK Motala-tränaren Mattias Sjöholm tar över landslaget det kommande året.

– Det är ett ärofyllt uppdrag och smickrande att få frågan, säger han.

Text

Mattias Sjöholm i IFK Motalas ställ.

Annons

Det var i april som VSK-tränaren Michael Carlsson meddelade att han slutade som förbundskapten, trots att han inte hunnit göra ett enda mästerskap på sina tre år i rollen.

Sedan dess har bandyförbundet varit i intensiv jakt på en ersättare. Nu står det klart att IFK Motala-tränaren Mattias Sjöholm tar över ansvaret, meddelar förbundet.

"Jag kommer att köra på det spåret som jag tror på och så som jag har jobbat de senaste åren. Men i och med det här uppdraget får jag också chansen att påverka bandyn i stort. Det finns många idéer och tankar som jag vill prova tillsammans med en verksamhet och organisation som vill utvecklas och vill framåt", säger Sjöholm i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Sjöholms kontrakt sträcker sig över det kommande året. Hans första uppgift blir att tillsätta sin ledarstab. Landslagets nästa samling är i september.

"Nu handlar det om att upprätta organisationen kring herrlandslaget och att hitta rätt personer till de olika rollerna. Sen får vi se framåt hur vi går vidare och hur vi planerar. Jag har ganska bra koll på spelarna i elitserien, tycker jag, eftersom jag ser de i spel hela tiden under säsong", säger han i ett pressmeddelande.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan