Annons

Annons

Annons

Försvunnen kvinna i Skinnskatteberg

Efter stort sökpådrag – kvinna funnen

Vid 17.30-tiden på söndagskvällen försvann en 85-årig kvinna och polisen har under kvällen och natten sökt efter henne med ett stort antal resurser. På måndagsmorgonen begärde polisen hjälp av Försvarsmakten. Kvinnan hittades av sökinsatserna strax innan 17.00 på måndagseftermiddagen.

Enligt polisens hemsida ska kvinnan ha lämnat sin bostad för en promenad med gåstavar och man misstänker att hon försvunnit öster om Skinnskatteberg. Kvinnan har alzheimers och uppges vara förvirrad.

Under kvällen och natten har polisen använt sig av hundpatruller, helikopter och drönare för att söka efter kvinnan.

Vid 07-tiden på måndagen meddelar polisens RLC-befäl Andreas Örth att den försvunna kvinnan själv har ”kontaktat polisen över telefon och uppgett att hon befinner sig i skogen, att hon är blöt och att hon ramlat. Polisen har inte kontakt med kvinnan i nuläget”.

Annons

Annons

Polisen uppmanade alla som bor i Skinnskatteberg att kontrollera uthus eller liknade byggnader på sina tomter för att se om kvinnan hade sökt skydd.

En kontakt om bistånd i sökinsatsen har tagits med Försvarsmakten.

– Hon hörde av sig till oss vid 17-tiden på söndagen och sade att hon har ramlat. Efter det har vi inte kunnat få tag i henne, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro till TT.

Kvinnan hade svårt att ta sig upp på egen hand. Efter ett tag laddade telefonen ur.

Vid 10-tiden verkar Försvarsmakten vara på plats vid IP.

– Vi har fått lite tips som ska hanteras och följas upp.

Kvinnan anträffades av en polispatrull strax innan 17.00 på måndagseftermiddagen. När polisen hittade henne var hon medveten och kontaktbar men ska ha haft ont i benet. Hon ska enligt polisens uppgifter ha haft svårt att resa sig men har blivit kontrollerad av de sjukvårdsgivare som fanns på plats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan