Annons

Annons

Annons

Debatt
S dödar oönskad debatt

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Kenneth Hudd

Annons

Tre veckor har gått sedan tre moderater i debattartikeln ”Finansieringen av S fagra vallöften är höljd i dunkel”, VLT den 7 juli, avkrävde Socialdemokraterna svar på finansiering av partiets vallöften inom regionen. Som väntat har S avstått från att svara.

Partiet har en beundransvärd förmåga att undvika debatter där partiet inte har några valvinnande svar. På så sätt hoppas Socialdemokraterna att en oönskad debatt dör.

Annons

Annons

Vi, liberaler, har gett vårt svar. Vi vill se en satsning på sjukvården. I en tid med en vårdskuld som en effekt av åren med pandemin finns mycket att ta igen. Uppskjutna operationer måste genomföras. Men för att klara ekonomin måste allt annat av regionens verksamhet stå tillbaka – med ett undantag, satsningar på att stärka länets näringsliv. Vår lösning är starka företag som vill utveckla och investera i länet. Detta ska ge fler i arbete och därmed fler skattebetalare. Fler i arbete i stället för att höja skatten.

För Socialdemokraterna är uppenbarligen en lösning att höja skatten för Region Västmanland, men det vill partiet inte säga före valdagen. Men vi som inte vill höja skatten, bland annat Liberalerna och Moderaterna, ska framtvinga ett besked från Socialdemokraterna.

Väljarna har rätt att få besked före valdagen. Även Moderaterna har en del att förklara. Liberalerna vill satsa på att stärka länets näringsliv, men Moderaterna vill dra ner på denna post i regionens budget. Hur detta gör det bättre för länets företag är svårt att förstå.

Den viktigaste näringslivsfrågan är dock hur partierna ställer sig till tågstopp på Finnslätten. Liberalernas svar är klart vi vill göra allt som står i vår makt för att få fram ett tågstopp på Finnslätten. Vi vill att Region Västmanland precis som Västerås stad öppnar för en delfinansiering. Detta för att säkerställa minst 35 000 jobb på Finnslätten.

Annons

Tågstopp är företagens mest angelägna satsning från det allmänna. Här slirar Moderaterna på sitt svar, detta är beklagligt.

Bengt-Åke Nilsson (L)

Kandidat till regionfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan