Annons

Annons

Annons

VSK–Öster

Mittbacken om sena kvitteringen: ”Måste kunna hantera det”

Pedro Ribeiro fick in sitt första superettan mål i VSK tröjan mot Östers IF. Efter en straff som orsakades av att Ribeiro blev fälld.

Mittbacken kände inte att han kunde glädjas tillräckligt över målet, då Öster lyckades vända matchen i slutminuterna.

– Det är alltid jobbigt att vara en av killarna där bak som släpper in målen på slutet.

Text

Pedro Ribeiro. BILDBYRÅN

Annons

Matchen såg bra ut för VSK efter ledning i 80 minuter. Det blev inte värre efter att Pedro Ribeiro blir fälld av Ahmed Bonnah i straffområdet den 82a minuten.

– Jag tog mig in mot straffområdet och tog mig förbi två spelare. Jag blev lite puttad, men fortsatte gå och försökte spela vidare bollen till Alex, men jag blev fälld i straffområdet. Jag tycker domaren gjorde rätt beslut, då det inte fanns någon anledning för mig att filma där.

När de skulle besluta sig över vem som skulle ta straffen blev det också Ribeiro. Men anledningen till det var inte för att det var han som blev fälld.

– Det var egentligen Daniel Ask som var förste målskytt, men han var utbytt. Därför blev det istället jag som fick ta den, då jag också tränat på straffar under veckans träningar, säger Ribeiro som tyckte att det blev en adrenalinkick att ta straffen han blev fälld för.

Annons

Annons

– Det är spännande när du orsakar en straff och har självförtroendet för att ta straffen. Jag tror det var viktigt att jag lyckades göra vårat andra mål.

Pedro Ribeiro tyckte att VSK inledde matchen med en stark första halvlek. Foto: BILDBYRÅN

Ribeiro har tidigare gjort mål i svenska cupen för VSK, men målet blev Ribeiros första mål i superettan för säsongen.

– Det är en höjdpunkt av en fotbollsmatch att göra mål. Jag tänkte inte på att det var mitt första mål i superettan under matchen. Men när jag tänker på det nu i efterhand tycker jag att det var viktigt att få göra mål i serien också.

Efter straffmålet såg det ut som att VSK skulle lyckas ta hem tre poäng. Men Öster lyckades forcera fram två mål under matchens sista tio minuter och matchen slutade 2-2.

– Vi måste bli bättre på att stänga av matcher. Samma sak hände mot Halmstad. Vi kan inte bli nöjda med 2-0. Det är ett bra resultat, men vi måste hålla i bollen gå runt och låta dem jaga oss lite.

Pedro Ribeiro är nu redo för att ta med sig lärdomarna från dagens match till nästa match. Vilket är Jönköping Södra borta på torsdag. Foto: BILDBYRÅN

Vad tror du ledde till Östers vändning?

– Jag tror vi gav upp för många möjligheter och lät dem krossa in bollar i boxen. Det skapade problem för oss.

Annons

Vad kände du kring Östers 2-2 mål?

– Det andra målet var ett bra inlägg, men jag tycker att vi ska kunna hantera det. Eftersom det var deras mittback som sprang igenom planen. Jag måste se målet igen för att avgöra vad som borde förbättras.

Annons

Vad tyckte du om din prestation idag?

– Den var okej. Det är alltid jobbigt att vara en av killarna där bak som släpper in målen på slutet. Jag är glad att göra mål och hjälpa laget. Jag är inte nöjd med resultatet.

Fakta

Superettan/fotboll

VSK–Öster 2–2 (1–0)

Målen: 1–0 (17) Dusan Jajic, 2–0 (83) Pedro Ribeiro, 2–1 (88) Manasse Kusu, 2–2 (95) Mattis Adolfsson.

Varningar, VSK: ÖIF: Jesper Westermark

Domare: Oscar Johnson.

Publik: 1215.

Så startade VSK:

Anton Fagerström – Alex Douglas, Theodore Rask, Pedro Ribeiro – Simon Gefvert, Dusan Jajic, Herman Magnusson, Olle Edlund, Daniel Ask– David Burubwa, Viktor Prodell
Ersättare: David Engström - David Svensson - Viktor Granath - Jakob Lindahl - Emil Skogh - Max Larsson - Alex Lindelöv

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan