Annons

Annons

Annons

Insändare
Pandemin är inte över än

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

De flesta vet nog att vi fortfarande har smittspridning, och att den just nu ökar snabbt i hela Sverige. Men efter att EU och svenska regeringen beslutade om att slopa de flesta restriktionerna – de gjorde det för att bli populära – har vår medvetenhet om behovet att skydda oss själva och andra i stort sett försvunnit.

Kanske beror mycket av omedvetenheten på en lättsam hantering i nyhetsmedia. I olika reportage, till exempel om ett ökat resande under sommaren, använder medierna uttryck som "nu efter pandemin" och man jämför med hur det var "under pandemin". Detta ser man både i lokala tidningar, som VLT, och de stora drakarna som SVT och rikstidningarna.

Annons

Annons

Kära nån, vi befinner oss fortfarande i pandemin och så kommer det att vara i åratal framåt. Kan inte FHM och andra experter förklara det faktiska läget för oss på ett sätt som vi begriper?

Visserligen är de nya virusvarianterna mildare än de tidigare, men för särskilt känsliga personer och de äldre, är de livsfarliga. Vi måste sitta lugnt i båten och "hålla i och hålla ut" ett bra tag till. Det lär bli nya vaccinationssprutor under hösten, och då är det så dags. Kanske behövs ett återinförande av vissa restriktioner, främst inom vården. Men vårdpersonalen kanske motsätter sig det, och de har orimlig stor makt jämfört med oss vanliga medborgare.

Sverre Haukeland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan