Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Bättre ordning och reda i Surahammar

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Magnus Östin

Annons

Vi har bara börjat arbetet med att få bättre ordning på Surahammars kommun. Vi vill gärna att alla ni som bor i vår kommun ger oss stöd i kommunvalet för att kunna fortsätta vårt arbete med att få bättre ordning och reda i vår kommun.

Inom den kommunala verksamheten har vi bland annat lyckats rekrytera en ny kommunchef. Vi tror på Virsbo, Ramnäs, Surahammar och att vi kan utveckla vår kommun till att bli ännu mer attraktiv.

Annons

Annons

• Ökad trygghet. Även om vi har lyckats med att vidareutveckla ett lokalt Brottsförebyggande Råd (BRÅ), så är vi långt ifrån nöjda. Vi har vidareutvecklat BRÅ med att bland annat få ett deltagande från företag och föreningar. Vi vill verka för en egen polisstation i kommunen och genomföra andra åtgärder för ökad trygghet.

• Företagsklimatet. Vi vill fortsätta verka för en bra dialog med våra företag och ett bra företagsklimat, som innebär att flera företag vill etablera sig här och vidareutveckla sig. Därmed skapas fler arbetstillfällen. Bra företagande gör vår kommun mer attraktiv och lockar flera till vår fantastiska kommun.

• Bostadsbyggande. Vi har genom fortsatt arbete med detaljplaneringen kommit längre så att vi inom kort kommer att kunna sälja flera tomter. Detta omfattar även att vi har dammat av gamla detaljplaner som inte har marknadsförts av tidigare styre. Vi kommer att fortsätta arbetet med att få fram byggklara tomter.

• Skolan. Skolan har i många år varit eftersatt och våra elever samt lärare är mycket trångbodda. Därför vill vi tillsammans med våra samarbetspartier satsa mer på skolan. Vi ställer oss positiva till en ny mellanstadieskola. Eleverna är ju faktiskt vår framtid och det är viktigt med en trygg och lugn studiemiljö.

Annons

I vissa av dessa prioriterade frågor har Socialdemokraterna i Surahammar glädjande nog börjat vakna till liv och börjat bilda opinion. Vi välkomnar detta uppvaknande men ställer oss frågan varför uppvaknandet inte har skett tidigare?

Johanna Olofsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Surahammar

Per Hallin (M)

Pernilla Danielsson (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan