Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Låt all nyttotrafik köra på vätgas i Västerås

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Tack till er företagare och politiker som gett oss miljö- och klimatvänner det vi saknar inom bränsle- och energiförsörjningen, nämligen vätgas. Genom vätgasen kan vi västeråsare vara en del av framtidens miljö- och klimatvänliga energiförsörjning.

Införandet av vätgas som bränsle till fordonen på våra vägar är fantastiskt, tanka din bil med vätgas och släpp ut lite vattenånga. Fördelen med vätgasdrivna fordon gentemot andra energisystem är att de fungerar som dammsugare utefter våra vägar, då de tar in mycket luft som ska blanda sig med vätgasen.

Annons

Annons

När vätgas blandas med luft bildas en elektrisk ström som driver elmotorerna i fordonen. Avgaserna som bildas när vätgas och luft blandas är vattenånga som släpps ut direkt i luften.

Som miljö- och klimatvän vill jag rikta ett extra stort tack till de som gjort införandet av vätgasmack i Västerås möjlig. Enligt vad som framgått i medierna är det Hynion (Norsk/Svenskt företag som bygger och driver vätgasmackar), Kjell Andersson Contracting AB (Västeråsföretag som bygger drivkraftanläggningar) samt till alla er politiker som varit delaktiga i detta historiskt viktiga beslut och då framför allt till Staffan Jansson (S).

Det sägs i pressmeddelandet att man i första hand ska inrikta sig på den tunga trafiken som lastbilar och logistikföretag. Var inte så blygsamma, erbjud all nyttotrafik möjligheten att köra på vätgas såsom kommunala verksamheter, bussar, taxiverksamhet med flera.

Bror Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan