Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
M vill stoppa en oroväckande utveckling

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Mer än 42 människor har skjutits ihjäl och vi är enbart i augusti månad 2022. Det är nästan lika många som hela förra året. Cirka 350 skjutningar har skett varje år de senaste fyra åren och ingenting tyder på att det blir mindre i år. Sprängningarna avlöser varandra. Kollar man på utvecklingen av kriminaliteten de senaste åren, ser man tydligt att oftast är det i augusti, september och oktober som den ökar ännu mer. Så sämre dagar för vår trygghet är att vänta. Det räcker med att gå till Polisens hemsida. Där kan man enkelt och tydligt läsa om den dystra utvecklingen i Sverige.

Brottsligheten har blomstrat under Socialdemokraternas långa styre. Man behöver inte direkt vara raketforskare för att förstå det. Just därför är det löjligt att Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger i en videoreklam: ”Vi ska krossa gängen och stoppa skjutningarna”. Snälla, du, vem försöker du lura? Kan inte svenska folket läsa? Tittar vi aldrig på tv? Lyssnar vi aldrig på nyheter? Lever vi inte i olika bostadsområden där brottslighet har blivit en del av vardagen? Ni har ju styrt Sverige de senaste 8 åren och det vi bevittnar i dag är ju ett tydligt bevis på ert misslyckande.

Annons

Annons

Kommer ni ihåg Påskupploppen? 300 skadade poliser under några få dagar. Extremister med islamistiska inslag attackerade vår demokrati och tyvärr fanns det även beslöjade mammor som uppmuntrade sina barn att attackera polisen. En stor del av brottsligheten har förstås sin grund i det utanförskap som råder i de så kallade socialt utsatta områden.

Vi har tagit in för många i Sverige, utan att kunna integrera dem i samhället. Den stora smutskampanjen mot svenska sociala myndigheter angående behandlingen av barn som far illa inom sina egna familjer var också ett tydligt bevis på segregation och brist på demokratisk förståelse för gällande lagar och regler mot barnaga. Också den kampanjen hade islamistiska drag.

Såväl nazister som islamister, men även vänsterautonoma grupperingar, har fått mer vatten på sin kvarn under Socialdemokraternas styre. Enligt Polisförbundet planerar fyra av tio poliser att byta yrke. Det är en oroväckande verklighet för hela befolkningen.

Valet 2022 är egentligen enkelt: fortsätta med samma nivå av dödsskjutningar och brottslighet eller rösta för att skapa en trygghet för dig och mig. Vi Moderaterna vill öka tryggheten för alla. Självfallet vill vi satsa mer på Polisen, men också agera förebyggande.

Inte minst bristen på riktig integration har lett till ökad brottslighet. Det är ingen hemlighet att en majoritet av skjutningarna sker i utsatta områden. Som bekant så präglas dessa utsatta områden av en högre arbetslöshet, lägre jämställdhet, färre ungdomar som idrottar (speciellt när det gäller flickor), fler socialbidragstagare och mindre trygghet.

Annons

Annons

Vi som oppositionsparti har presenterat flera konkreta förslag som ökar tryggheten för dig och mig och som skapar ett Sverige som vi alla förtjänar. Rättigheter och skyldigheter ska gå hand i hand i en demokrati. Vill du fortsätta vara orolig över din och din familjs trygghet för varje dag som går? Rösta inte på oss. Däremot, om du vill ha ett tryggare Sverige för nuvarande och kommande generationer, då borde du rösta på Moderaterna. Valet är ditt.

Avni Dervishi (M)

Riksdagskandidat för Västmanland

Annons

Annons

Till toppen av sidan