Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Kämpa för platsen i Superettan, VSK!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Laget som haft en kämpig säsong med många förluster och kryssmatcher, spelar nu för överlevnad och måste satsa allt för att inte åka ur Superettan. Vi vill ha spelare som förstår innebörden av att spela för klubben och vi behöver spelare som verkligen förstår vad som krävs och förväntas av dem varje gång de drar på sig den grönvita tröjan.

När man springer ut på Iver arena representerar man inte bara VSK som klubb, utan precis lika mycket staden Västerås. Spelar man för VSK ska man vara beredd att springa tills man är ordentligt och rejält trött i benen i halvtid, utan att gnälla, och sedan fortsätta kämpa och kriga i 45 minuter till. Jag vill se att spelarna biter ihop och bjuder upp till strid, det kommer att krävas blod, svett och ännu mer blod för att komma ur denna djupa svacka.

Annons

Annons

Vi måste börja kriga och slåss på allvar på fotbollsplanen, det finns ingen annan utväg. Det värsta är att det inte finns en tillstymmelse till hjärta, viljestyrka eller kämparglöd hos de grönvita spelarna på fotbollsplanen i dagsläget, fortsätter vi spela så här halvdant, så spelar vi i division ett nästa år, och det strimlar mitt grönvita hjärta i småbitar. Dessa rader är en sågning och vissa kanske till och med anser att det är en osmaklig läsning, är väl medveten om det, på något vis vill jag väcka laget och spelarna, för att förhindra spel i en lägre division nästa år. Det gör så klart ont i mitt grönvita hjärta att behöva skriva så brutalt om laget. Vi måste prestera på topp för att vinna matcher, och lyckas vi följa matchplanen och komma upp i den nivån som vi vet att vi har, då har vi bra möjligheter att vinna många matcher som återstår i serien.

En lång vandring börjar med ett första steg, som jag hoppas leder till att det lossnar ordentligt och rejält för laget i höst, samtidigt vill jag se att spelarna i laget visar hundraprocentigt hjärta och stolthet i fortsättningen, som springer varenda meter på gräset för klubbmärket som spelarna har på bröstet. Helt obegripligt att så skickliga fotbollsspelare kan få ut så lite på fotbollsplanen, vi har mycket mer att ge som fotbollslag känner jag, och vi har många spelare i truppen, där man ser småsaker som bara skickliga fotbollsspelare besitter.

Annons

Nu hoppas jag publikutvecklingen pekar lodrätt uppåt resten av fotbollssäsongen. Om grönvitt börjar vinna matcher på hemmaplan, då vallfärdar också publiken till arenan, vi har kräsna åskådare i Västerås, där tålamodet är begränsat. Jag hoppas att det kommer säljas ännu mer biljetter på våra hemmamatcher och att det blir en riktig publikrusning och folkfest på arenan. Ett ökat biljettryck innebär också extra intäkter för klubben, inte helt oväsentligt.

Annons

Du som älskar grönvit fotboll och er alla andra såklart, ryck med dig vänner, arbetskamrater och släktingar och följ matcherna på plats. Nu hoppas jag att åskådarna skriker sig hesa från läktarna, och att fansen hejar fram laget till en ny seger och tre viktiga poäng.

Jag önskar naturligtvis att det blir ett stort tryck, drag och eldig stämning från läktarna i fortsättningen, där man hör sångerna, vrålen och sorlet som överröstar trafiken bortom arenan, och som dessutom visar att vi har Superettans bästa supportrar på plats på våra grönvita läktare.

Återigen, ni som skickar hatmeddelande till mig på grund av mina insändare om VSK fotboll och VSK bandy i tidningen, sluta upp med de där dumheterna omgående.

Giovanni Beatriceson

VSK Funktionären

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan