Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Är känslor viktigare än fakta?

Hur ska man förstå skillnaden mellan fakta och värderingar? Är vi mer lättlurade i kristider? I det rykande färska avsnittet av podcasten Graffman Nordström diskuteras sanningen i valtider.

Text

Foto: Helen Shippey

Annons

Anmäl text- och faktafel


Så här inför valet pratar kulturantropologen Katarina Graffman och VLT:s chefredaktör och utgivare Daniel Nordström med Åsa Wikforss, professor i filosofi och aktuell med boken ”Därför demokrati. Om kunskapen och folkstyret”.

Några av frågorna som diskuteras är hur ska man förstå skillnaden mellan fakta och värderingar. Vad händer med sanningen i en infodemi?
Är vi mer ”lättlurade” i tider av samhällskris? Lever vi i en tid där känslor blivit viktigare än fakta? Hur kan man förbättra människors förmåga att genomskåda olika budskap, rykten och osanningar?

Dessutom ger Åsa Wikforss tips till alla som känner sig osäkra inför valet, hur ska man göra för att veta vad man ska rösta på om man känner låg tillit till politiken och politiker.

Annons

Annons

Daniel Nordström pratar bland annat om trycket i sociala medier och förklarar det publicistiska ansvaret som VLT har.
Klicka här för att komma till avsnittet.

Daniel Nordström och Katarina Graffman har podden Graffman & Nordström, en podcast för alla som är intresserade av ett djupare samtal om det mediala och digitala samhället. Foto: Helen Shippey

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan