Annons

Annons

Annons

Mitt yrke

Kocken Susanne: ”Många föräldrar vet inte hur bra skolmaten är”

Tillsammans serverar de lunch till 580 elever och lärare varje vecka, måndag till fredag. Vem bestämmer menyn? Elevernas favoriträtter är inga högoddsare, men vilka grönsaker är det som gillas bäst? Det är dags att avliva myten om ”den tråkiga skolmaten”. Möt personalen i Persboskolans kök.

Text

Susanne berömmer barnen; ”Det är nog nittio procent av dem som säger tack för maten när de har ätit klart.”

Bild: Pia Strand Runsten

Annons

Susanne Backman har jobbat som kock på Persboskolan, Skultuna, i 22 år. Här jobbar hon tillsammans med kollegorna Stefan Kruger, kock på skolan sedan tre år tillbaka, och Margareta Lindfors, köksbiträde. Tillsammans serverar de lunch till eleverna på Persbo- och Tibbleskolan samt lärare, ungefär 580 personer, måndag till fredag. Arbetstiden är kl 7-15:30.

0 kri en månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vlt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan