Annons

Annons

Annons

Ny VIK-expert

Han är ny VIK-expert på VLT

Han har följt Gulsvart sedan barnsben, är en välkänd VIK-profil och driver en hyllad blogg.

Nu blir Mikael Norén expert på VLT – bland annat i en nystartad podcast.

– Jag är inte rädd för att tycka till, säger han.

Bloggaren Mikael Norén är ny VIK-expert på VLT. Han ska bland annat tycka till i VIK-podden.

Bild: Dan W Boter

Annons

I helgen var VLT på plats i Tyskland när VIK vann försäsongsturneringen i Bremerhaven. Det var startskottet på en nysatsning på Gulsvart som har som mål att ta sig till SHL senast 2024.

Nu kan VLT presentera två ytterligare nyheter i den satsningen.

En sprillans ny podcast enbart om VIK. Dessutom utökar VLT-sporten sin expertis genom att värva supporterprofilen och den hyllade bloggaren Mikael Norén som ny VIK-expert.

– Det känns hedrande att få chansen att bidra i VLT. Jag växte upp att läsa allt om VIK i VLT från mitten på 1990-talet, säger han.

VLT:s sportchef Peter Hoffström säger så här om värvningen:

– Vi är oerhört glada över samarbetet med Mikael. Hans enorma kunskaper och skarpa analyser om VIK kommer vara ett lyft för VLT:s läsare och lyssnare under säsongen. Tillsammans med Oliver Åbonde har nu VLT-sporten en urstark uppställning inför en spännande säsong.

Annons

Annons

VIK-podcasten kommer blanda skarpa analyser från just Mikael Norén och Oliver Åbonde med rena intervjuer av spelare, ledare och tidigare profiler.

– VIK storsatsar för att ta sig till SHL. Då är det självklart för VLT-sporten att också spänna musklerna för en så initierade och närgången bevakning som möjligt. VIK-podden är en viktig del i den storsatsningen, säger Hoffström.

Mikael Norén, som är uppvuxen i Sala men flyttade till Västerås 2005, har själv inte spelat ishockey, men istället tävlat på hög nivå inom motocross.

– Jag tävlande på motsvarande allsvensk nivå. Så jag har luktat på elitidrott, vet vad det handlar om och har kanske en större förståelse för hur saker funkar än andra på läktaren, säger han.

Bild: Dan W Boter

Hockeyintresset tog fart 1994 under Stanley Cup-finalen mellan New York Rangers och Vancouver Canucks. Efter det övertalande han sin pappa att åka till Rocklundahallen och kolla på VIK, nånting som snabbt blev en given del av livet.

Idag missar han aldrig en match. Och sedan starten av bloggen "VIK Fan Central" dissekerar Mikael matcherna in i minsta detalj. En hockeynörd ut i fingerspetsarna, vilket kommer märkas i VIK-podden.

– Jag försöker alltid hitta nya infallsvinklar och underbygga vad jag påstår. Det är viktigt för mig, att inte bara tycka saker utan belägg. Sen blir jag också känslostyrd ibland, men det är ju en del av tjusningen med idrott, säger han.

Annons

Annons

Frågan är då om han kommer våga vara kritisk om klubben och spelarna inte levererar under säsongen.

– Absolut! Vår roll utifrån är att kritisk granska. Men jag tycker det är viktigt att hitta en balans, inte bara kritisera för saken skull. Men jag är inte rädd för att tycka till, avslutar han.

Förutom podcasten kommer Mikael Norén även dyka upp i andra sammanhang i form av expertenkäter och listor. VIK-podden släpper sitt första avsnitt i slutet av denna vecka.

LÄS OCKSÅ: Expertens fem bästa och värsta VIK-ögonblick

Fakta

Mikael Norén

Ålder: 40
Bor: Gryta
Familj: Sambo och två döttrar
Yrke: Konsult inom miljö, kvalitet m.m.
Intressen utöver hockeyn: Familjen & dokumentärer
Följt VIK sedan: Cirka 1993

Bild: Dan W Boter

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan